Vytlačiť túto stránku

Na čo sa zamerať pri kúpe detského oblečenia a obuvi?

Napísal KČ 22. august 2022

Čo je pre vás najdôležitejšie pri kúpe oblečenia a obuvi? Štýl, aby ste mala outfity podľa najnovších módnych trendov? Alebo komfort, aby ste sa v zvolenom outfite cítila príjemne počas celého dňa bez ohľadu na to, čo vás čaká?

shutterstock_girl_dress22

Módne trendy dajte bokom

Dovolíme si povedať, že určite pôjde o správny mix týchto dvoch vlastností, pričom niektoré ženy uprednostňujú viac štýl a sú ochotné obetovať aj trochu komfortu a niektoré sa v prvom rade musia cítiť pohodlne a až tak im nevadí, ak nebudú oblečené podľa tej najaktuálnejšej módy. A teraz sa opýtame mamičiek: čo je pre vás dôležité pri výbere detského oblečenia a obuvi?

K nákupu nového detského oblečenia a obuvi pre maličké deti by ste mali pristupovať inak. Vzhľad dajte na zoznam prioritných vlastností niekde úplne nakoniec a zamerajte sa na tieto, oveľa dôležitejšie vlastnosti.

Aby detské outfity neškodili

Ako prvé si všímajte materiál, z ktorého je dané detské oblečenie vyrobené. Malé deti majú oveľa citlivejšiu pokožku ako vy. Preto vyberajte oblečenie z prírodných materiálov, pri ktorých je oveľa nižšia šanca, že budú pokožku vášho drobca dráždiť ako rôzne umelé materiály. Pozor aj na rôzne farbivá, vždy si radšej overte, či je oblečenie certifikované a či na jeho výrobu neboli použité žiadne potenciálne škodlivé látky.

Pri detskom oblečení je dôležitá aj bezpečnosť. Pozor na rôzne dekoračné prvky, ktoré by mohlo dieťa odtrhnúť, vopchať do ústočiek a udusiť sa. Rôzne šnúrky zase predstavujú riziko uškrtenia. Najlepšie tak bude, keď detské oblečenie nebude obsahovať nič podobné. A nezabudnite, že detské oblečenie by sa malo ľahko obliekať aj vyzliekať, aby ste neprichádzali o nervy vždy, keď sa budete snažiť vašu ratolesť obliecť, či vyzliecť.

A čo detské topánky? Aké sú pre vaše dieťa vhodné? Ideálna detská obuv by mala mať guľatú špičku, aby malo dieťa dostatočný priestor v oblasti prstov. Rovnako ako detské oblečenie aj obuv by mala byť z prírodných materiálov, ktoré budú mäkké, vzdušné a absorbujú vlhkosť (to platí aj pre stielku obuvi). A taktiež platí, že detská obuv by mala mať čo najnižšiu hmotnosť.

Zdroj obrázka: Autor: Africa Studio / Shutterstock.com