Vytlačiť túto stránku

Hračky pomáhajú prekonať strach z neznámeho

Napísal TS 15. apríl 2022

Deti milujú kúpeľ, ktorý prináša priestor pre ich bezstarostnú hru a zábavu. Kúpanie však môže byť aj skvelou príležitosťou na spoznávanie sveta okolo seba a emocionálny rozvoj dieťaťa. Nové, ľahko umývateľné plávajúce hračky do vane LEGO® DUPLO® inšpirujú deti.

vn_lego_duplo

OD ŠPLIECHANIA K PLÁVANIU

Dieťa už vo veku batoľaťa dokáže naplno využiť benefity vody. „Voda je vďaka svojim špecifickým vlastnostiam pre deti veľmi prínosná. Pohyby vo vode vykonávajú ľahko, nepreťažujú svoj pohybový aparát, a naopak jemne posilňujú celé telo. Pri správne zvolených balančných polohách posilňujú stred tela a svaly pozdĺž chrbtice, špliechaním a kopaním rúčkami a nôžkami zase svaly na končatinách. Pri vyliezaní z vody zapájajú celé svoje telo. Okrem posilňovania sa deti učia udržiavať rovnováhu, rozvíjajú samostatný pohyb vo vode a sebazáchranu (správnu reakciu po nečakanom páde do vody),“ vysvetľuje Eva Barešová, odborníčka na plávanie detí.

V batoľacom veku sú hračky úžasnou motiváciou, aby sa dieťa osmelilo a prekonalo aj pocity strachu z neznámeho, čo voda môže byť. Preto by dieťa aj v domácom prostredí vo vani, sprche alebo v malom bazéne malo mať k dispozícii také hračky, ktoré ho zaujmú a zároveň ho motivujú hrať sa s vodou a objavovať ju. LEGO pripravilo niekoľko stavebníc pre najmenších, vďaka ktorým sa tak môže stať.

Zábava vo vani: Plávajúca panda červená (10964)

Veľké kocky v setoch LEGO DUPLO sú tým najlepším spôsobom, ako si batoľatá užijú zábavu a výhody hrania sa so stavebnicami LEGO DUPLO. Tento nový set obsahuje milú zostaviteľnú pandu červenú, plávajúci kruh s bublinami a vedierko na vylievanie vody. Plávajúci krúžok sa otvára a dá sa tak ľahko čistiť. Pri hre s týmito stavebnicami sa deti učia zručnostiam, ktoré im pomôžu pripraviť sa na budúcnosť.

Zábava vo vani: Plávajúci vláčik so zvieratami (10965)

So zvieratkami zo setu LEGO DUPLO Plávajúci vláčik so zvieratkami môže dieťa donekonečna skúmať všetky zátoky vane. Obľúbené zvieratká budú skvelými spoločníkmi nielen pri hraní počas kúpania, ale aj pri objavovaní sveta a nadobúdaní nových schopností. Plávajúce krúžky sú zberateľské a je možné ich kombinovať s rôznymi setmi na kúpanie.

Zábava vo vani: Plávajúci ostrov so zvieratkami (10966)

Tento set s praktickou úložnou funkciou obsahuje plávajúci ostrov, vedierko na vylievanie vody, zostaviteľnú palmu, rybu, chobotnicu, leva a plameniaka. Farebné a ľahko čistiteľné figúrky naplnia vaňu divokými a zábavnými príbehmi, ktoré pomôžu deťom so sebavedomím a sebavyjadrením. Plávajúci kruh je možné pripojiť ku krúžkom z ostatných setov a užiť si ďalší prílev zábavy a zberateľstva.

Viac informácií nájdete na www.LEGO.sk/DUPLO

Zdroj foto: LEGO