Vytlačiť túto stránku

Výhody pečiatky na textil oproti iným spôsobom oblečenia

Napísal KČ 02. marec 2022

Pečiatka na textil je skvelou hravou drobnosťou, ktorá má zároveň aj praktické využitie. Pečiatky si môžete personalizovať tak, aby priamo vyhovovali vám a vášmu dieťaťu. Ich najčastejšie využitie je práve vo forme menovky na oblečenie.

mamachick_020322

Ideálne sú napríklad pre menšie deti, ktoré si svoje veci dobre nepoznajú a tak si ich môžu jednoducho zameniť alebo stratiť. Vďaka menovke a typickému obrázku si však svoje veci zapamätajú a budú si ich vedieť lepšie strážiť.

Ako si personalizovať pečiatku?

Personalizácia pečiatky znamená, že si vyberiete vzhľad pečiatky, meno, obrázok, farbu atramentu a tiež množstvo. Takýmto štýlom môžete jednoducho vytvoriť unikátny darček priamo pre vašu ratolesť a pritom ju neskôr aj účelne využívať. K pečiatke si môžete priamo zakúpiť aj náhradný atrament, aby ste vedeli pečiatkovať čo najdlhšie a užili si  menovky pre deti naplno. Široký výber roztomilých pečiatok v rôznych prevedeniach nájdete na internetovom obchode Mamachick.sk.

Mamachick.sk ponúka široké spektrum pečiatok pre deti, ktoré si môžete v pár jednoduchých krokoch personalizovať. V prvom rade si môžete vybrať viaceré tvary – mačiatko, pandu, sovu alebo veveričku. Tvary predstavujú vonkajší vzhľad pečiatky. Následne zvolíte text razítka a vyberiete si obrázok. V ponuke sú detské obrázky, kvietky, morské ilustrácie a zvieratká. V poslednom kroku si môžete vybrať farbu atramentu – k dispozícii je čierna, modrá, či červená.

Aplikácia pečiatky na textil

Čo sa týka aplikácie, pečiatka na oblečenie – textil sa používa nesmierne jednoducho. Stačí si požadovaný kúsok oblečenia položiť na pevný povrch, najlepšie je zvoliť tvrdý podklad ako napríklad dosku. Pred samotnou aplikáciou na textil je vhodné najprv pečiatku vyskúšať na papier. Po skúšobnom odtlačku sa môžete pustiť na vytvorenie menovky. Stačí len pečiatku priložiť na oblečenie v mieste, ktoré si vyberiete a dôkladne ju odtlačiť. Najčastejšie sa takéto menovky aplikujú na vnútornú stranu chrbtovej časti oblečenia, kde býva aj štítok.

Po vytvorení menovky na oblečenie pečiatku dobre uzavrite a opečiatkované oblečenie nechajte vyschnúť. Pranie takéhoto oblečenia sa odporúča až po 24 hodinách, aby ste odtlačok nepokazili. Následne môžete oblečenie používať a nemusíte sa báť straty, či výmeny. Zároveň je tento personalizovaný doplnok oblečenia pre deti veľmi obľúbený. Pečiatku môžete navyše obmeniť aj výmenou atramentu za inú farbu, aby ste si pečiatkovanie trochu oživili.

Výhody pečiatky oproti iným spôsobom oblečenia

Medzi základné výhody pečiatky na oblečenie patrí predovšetkým jednoduchosť jej používania. Manipulácia je rýchla a navyše sa pri tom zabavia aj samotné deti. Okrem pečiatok sa často používajú aj nálepky, ktoré ale nie sú úplne nezávadné a na detskú citlivú pokožku môžu mať škodlivý vplyv. Visačky, či štítky zasa môžu spôsobovať škrabanie a predstavovať prekážku pri bežnom fungovaní.

Detská pokožka je veľmi citlivá a preto je viac ako nevyhnutné dbať na materiály, ktoré deťom kupujete. Prírodné a nefarbené materiály sú zárukou kvality. Ak však máte problém s tým, že investujete do kvalitných kúskov no veci sa v škôlke stále strácajú, môže to byť frustrujúce. Označovanie vecí menovkami na nažehľovanie alebo nepohodlnými visačkami je zdĺhavé a pre deti často nekomfortné. Pečiatky na textil na vytvorenie menovky pre deti môžu byť skvelou voľbou pre citlivú detskú pokožku, ale aj bystré a kreatívne detské zmýšľanie. 

Pozrite si video:

Zdroj foto a video: mamachick.sk