Vytlačiť túto stránku

Ideálny kočík pre vaše dieťa

Napísal KČ 20. december 2021

Príchod nového človiečika na svet dokáže obrátiť naruby život nejedného rodiča či člena domácnosti. S príchodom malého dieťaťa konkrétne k vám domov, sa toho zaručene veľa zmení aj u vás, a už nič nebude také ako predtým...

shutterstock_baby21

Ale nemusíte sa obávať! Nebudete prví ani poslední, ktorí sa budú starať o svoje čerstvo narodené dieťa. ;)

Rodičovstvo – náročné a krásne

Zo začiatku to bude možno náročnejšie, no časom si zvyknete, a všetky činnosti budete zvládať oveľa ľahšie. Malé deti síce vyžadujú veľa starostlivosti, no rovnako veľa vám z nej vrátia. Či už v podobe lásky, prejavov náklonnosti, obrovskou dôverou, alebo vďačnosťou za správnu výchovu a spoločne strávené chvíle.

Rozprávka i dráma

Život s dieťaťom nie je vždy len veselá rozprávka, ale niekedy aj poriadna dráma. Starostlivosť o dieťa dáva jeho rodičom občas zabrať, a tí, ak si chcú kvalitne oddýchnuť, potrebujú mať okolo seba nápomocných ľudí, a tiež množstvo kvalitnej výbavičky, ktorá im v starostlivosti o ich dieťatko výrazne pomôže.

3v1, 2v1, alebo len 1v1?

Či už sa rozhodnete pre golfový kočík, športový kočík, pre klasický hlboký kočík 1v1, alebo pre jeho modernejšie alternatívy, akými sú dvojkombinácie či trojkombinácie kočíkov, treba dbať predovšetkým na to, či je kočík naozaj kvalitne spracovaný, bezpečný, pohodlný, praktický, dobre ovládateľný, a v neposlednom rade aj na to, či sa vám dizajnovo páči.

To je to asi to NAJ, čo by ste si pri jeho zaobstarávaní mali všímať, pričom nezáleží až tak veľmi na konkrétnej značke. Produkty pre bábätká podliehajú tým najprísnejším normám a tiež zvýšenej kontrole, takže sa nemusíte obávať žiadneho tovaru, zakúpeného v bežných obchodoch či online, v rámci EU.

NAJlepší z NAJlepších

Je samozrejmé, že každý rodič chce pre svoje dieťa to NAJlepšie, no práve preto je dôležité dať nielen na vonkajší vzhľad kočíka a vaše pocity k nemu, ale aj na skutočné technické údaje, ktoré si o kočíku treba zistiť. Ak budete vyberať kočík pre svoje dieťa, rozhodne sa nezabudnite opýtať na jeho ovládateľnosť, na to, či sa ľahko skladá a rozkladá, či je možné nastaviť kočík do rôznych polôh, či sa dá vanička otočiť smerom k vám i od vás, či môžete kolesá zaistiť, aby sa neotáčali, ale aj odistiť, aby sa otáčali, koľko kočík váži, i to, aká je jeho nosnosť. Rovnako dôležité ako skladnosť a ovládateľnosť kočíka, je však aj jeho bezpečnosť a komfort pre bábätko, a tak si zistite aj toto.

Ideálny kočík má kvalitný a pevný podvozok, štyri kolesá, aretáciu predných kolies, ľahko udržiavateľné materiály, termoregulačný a antibakteriálny matrac, 5-bodové bezpečnostné pásy, madlo, ktoré je možné úplne domontovať, polohovateľnú opierku nožičiek aj chrbátika, nastaviteľnú rúčku (na tlačenie kočíka), a ľahko ovládateľnú, predlžujúcu sa striešku s vetracím okienkom, pre maximálne pohodlie a vyžitie dieťatka.

Zdroj obrázka: Andrii Salomatin / Shutterstock.com