Vytlačiť túto stránku

Balíme...

Napísal femme 19. máj 2008

Aj vy si myslíte, že cestovanie bude predstavovať skutočný zážitok až bez balenia kufrov? Možno vám pomôže náš "baliaci recept"...

1. Pokiaľ ste to doteraz neurobili, zaobstarajte si kufor s kolieskami.

2. Urobte si zoznam vecí, ktoré budete potrebovať každý deň (a noc). Zapíšte si aj tie najtriviálnejšie drobnosti - prax dokazuje, že na "samozrejmosti" sa zabúda najčastejšie.

3. Na iný papier si zapíšte všetky nevyhnutné opatrenia, ktoré nesúvisia s balením, ale sú spojené s vašim odchodom (a predchádzajú stresu a nepríjemným pochybnostiam): kontrola plynu a elektriny, polievanie kvetov, krmenie rybičiek, vyberanie poštovej schránky...

4. Veci zo zoznamu uložte na jednu hromadu (na oblečení zapnite gombíky a zatiahnite zipsy).

5. Začnite s balením: Na dno kufra umiestnite najťažšie veci (topánky, knihy, dáždnik...); do balených topánok, kabelky a podobne zasuňte rôzne drobnosti (opasky, pančuchy, vreckovky...).

6. Druhú vrstvu balených vecí vytvorte z nekrčiacich sa odevov: džínsov, bundy, syntetických kusov odevu... Veci, ktoré to znesú, poskladajte na minimum.

7. Nakoniec uložte do kufra "citlivé" veci, ktorým hrozí pokrčenie, rozbitie a podobne. Každú z nich dajte do samostatného ochranného obalu.

8. Na jeden z obalov "citlivých" vecí prilepte lístok so svojou adresou a telefónnym číslom. Rovnaku informačnú ceduľku pripevnite z vonkajšej strany kufra.

9. Zabudnite na teóriu "čo keď..." a nebaľte žiadne zbytočnosti. Nie je povinné mať kufor nabalený na prasknutie.

10. Všetky doklady, platobné karty, šperky a ostatné dôležité drobnosti nedávajte do kufra, ale do kabelky či príručnej tašky.