Vytlačiť túto stránku

Auto pre dobrodruha? Opel Grandland vás prekvapí

Napísal KČ 30. október 2021

Hľadáte toho pravého spoločníka pre vaše dobrodružstvá v náročnom teréne? Nový Opel Grandland s prelomovými technológiami a čistými dizajnovými líniami určite stojí za zváženie.

1_opel_grandland21

Opel Grandland: inovatívne riešenia v kategórii SUV

Hľadáte spoľahlivé SUV pripravené na jazdu v meste aj v náročnom teréne? Určite by vašej pozornosti nemal ujsť nový Opel Grandland konštruovaný pre náročných šoférov, ktorí hľadajú spoločníka pre svoje dobrodružstvá na cestách. Tento dizajnový kúsok z dielne nemeckých konštruktérov je špecifický okrem off-road vzhľadu aj zvýšenou polohou sedadiel vďaka ktorým máte vy aj vaši spolucestujúci bezchybný výhľad do všetkých strán umocňujúce unikátny zažitok z jazdy. Vzhľadom na zvyšujúcu sa záťaž na životné prostredie, je tu možnosť vybrať si verziu z flexibilným a hospodárnym hybridným pohonom. Užite si všetky výhody SUV spolu s výhodami elektromobilu v režimoch: športový, hybridný, elektrický a v prípade pohonu všetkých kolies 4WD.  Ako názov napovedá, je to najväčší prírastok do rodiny Opel. V mnohých ohľadoch prípomina svojho menšieho súrodenca Opel Crossland, z ktorým zdieľa niektoré prvky, avšak už na pohľad pôsobí o poznanie masívnejšie. Kolesá s 19 palcovými diskami a diamantovým výbrusom pridávajú tomuto modelu o to viac športový výzor.

2_opel_crossland21

Portfólio moderných systémov

Okrem vizuálnych prvkov tento model prekypuje širokou škálou špičkových technológii. Medzi najzaujímavejšie by sme mohli zaradiť napríklad parkovací asistent, ktorý na rozdiel od menších modelov ako Opel Mokka má kamerový záber plných 360°. Túto pomoc je cítiť hlavne pri parkovaní na rušných mestských cestách, vzhľadom na mohutnosť tohto modelu. Novinkou je systém na monitorovanie únavy vodiča, ktorý dokáže rozpoznať typické príznaky únavy a upozorní vodiča aby dbal na prestávky počas dlhých ciest. Táto technológia má zabrániť kolíznym situáciám a ochrániť život nielen vodiča, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Ako špecialitu na záver si spomeňme aj systém nočného videnia, ktorý dokáže rozoznať chodca a zvieratá do vzdialenosti až 100 metrov a upozorniť šoféra. Toto a iné nájdete obsiahnuté v novom modely Grandland stačí zájsť do najbližšej autorizovanej predajne Opel a nechať sa prekvapiť.

3_opel_mokka21

Zdroj foto: MaH