Vytlačiť túto stránku

Máte pravidelné problémy s motorom vášho auta? Je čas na repas

Napísal KČ 29. október 2021

Vlastné auto je niečo, bez čoho si množstvo ľudí už ani nevie predstaviť život. Podstatným spôsobom uľahčuje dochádzanie do práce, či cestovanie prakticky kamkoľvek. Má však jednu zásadnú nevýhodu.

shutterstock_w_car21

Nie každá si môžeme dovoliť kúpiť nové auto

Aká je tá nevýhoda vlastnenia automobilu? Rozhodne to nie je lacná záležitosť. Ak nerátame vlastné bývanie, je to zväčša najväčšia investícia, ktorú bežný človek v živote urobí. Avšak ako aj každá domácnosť potrebuje raz za čas rekonštrukciu ani žiadne auto nevydrží večne (nech vám zarytí fanúšikovia hlavne nemeckých značiek budú tvrdiť čokoľvek).

Ako sme však už spomenuli, kúpa nového auta dokáže poriadne zaťažiť rozpočet a ak nechcete kupovať „jazdenku“, pri ktorej si nemôžete byť istá, že nemá žiadne skryté vady, najvýhodnejším riešením môže byť dopriať vášmu aktuálnemu autu „liečebnú kúru“ v podobe repasu hlavy motora, bloku motora alebo aj motora ako celku.

Už vás unavujú návštevy servisu kvôli problémom s motorom? 

Ako vlastne takýto repas bloku motora (alebo hlavy, či celého motora) vlastne prebieha a prečo je taký účinný? „Klasická“ oprava konkrétnej problémovej súčiastky síce vyrieši jeden problém, ale nedokáže odhaliť možné problémy, ktoré môžu nastať o krátku dobu neskôr.

Avšak repas, ktorý je síce pochopiteľne drahší, dokáže zabrániť tomu, aby ste musela opakovanie navštevovať servis. Pri repase je totižto motor rozobratý do poslednej súčiastky a každá je skontrolovaná, opravená, či v prípade potreby vymenená.

Po opätovnom zložení tak máte istotu, že každá jedna súčiastka v motore vášho auta je funkčná a v blízkej dobe za normálnych okolností nedôjde k jej poškodeniu. „Kondične“ tak bude váš motor na tom podobne ako keď ste vaše auto kupovala. Tešiť sa tak môžete na ďalšie množstvo absolvovaných kilometrov.

Zdroj obrázka: Autor: MBLifestyle / Shutterstock.com