Vytlačiť túto stránku

Moschino...

Napísal femme 16. február 2013

 … značka, ktorá vytvára vlastné pravidlá. Nečakané kombinácie, farby, veselé nápady a dizajn, ktorý si dovolí aj iróniu. To všetko spravilo z Moschina jednu z najobľúbenejších talianskych značiek.


Na začiatku bol Franco Moschino

Narodil sa v roku 1950 v Lombardii v meste Abbiategrasso. Skôr ako sa stal známym módnym tvorcom – štylistom, vyštudoval v Miláne Akadémiu umenia –  l' Accademia delle Belle Arte. Popri štúdiu si privyrábal ako ilustrátor módnych časopisov a tak sa stalo, že záujem o módu u neho pretrval. Nástup jeho kariéry bol v roku 1971, keď sa stal na šesť rokov návrhárom u Gianniho Versace.
Do založenia jeho prvej spoločnosti - Moonshadow v roku 1983, neustále pracoval a profiloval svoje nadanie vo firme na odevy Cadette.
Zo začiatku sa pri vlastných návrhoch zameral na casual a džínsovú módu, ale v krátkom čase rozšíril línie o spodnú bielizeň, spoločenské šaty v kolekcii Moschino Couture, obuv ako aj pánske odevy a parfumy.
Brand, pod ktorý dnes patria rady Moschino Chip and Chis a Love Moshino, vytvoril Franco Moschino v roku 1988. Je vyhlásená pre svoj farebný, odvážny, elegantný a excentrický dizajn, ktorý sa nevyhýba ani irónii. Po smrti zakladateľa sa v roku 1994 kreatívnou riaditeľkou spoločnosti stala Rossela Jardini, ktorá  kraľuje dodnes... 

Foto: FashionDays/Moschino

Rossela Jardini n
enasleduje, ale tvorí

A jej nápady prinášajú značke ďalšie a ďalšie úspechy. Vyzretá dizajnérka aj po rokoch sype nové idey z rukáva a stereotypné myslenie ju vonkoncom netrápi. Moschino ani zďaleka nie je striedme alebo vážne. Nenasleduje pravidlá, ani trendy, ale radšej vytvára vlastné. Na prehliadkach tejto aj medzi členmi nákupného klubu Fashion Days mimoriadne obľúbenej značky, sa to hemží nečakanými kombináciami, farbami a odvážnymi nápadmi, ktoré sú garanciou reakcií publika. A popularita tohto brandu jasne potvrdzuje, že reakcia je to vskutku pozitívna.

Foto: FashionDays/Moschino 

Modely si obľúbili aj celebrity

Módnu značku Moschino si obľúbili, ako je Fran Drescher v televíznom seriáli Pestúnka, Alicia Silverstone, Gwyneth Paltrow a Anna Friel.