Zistite, ako prispôsobiť dĺžku kabáta v závislosti od príležitosti

Na zimu sa oplatí mať viacero vrchných odevov, vhod príde bunda aj kabát. Pri ich výbere by ste mali brať do úvahy typ a kvalitu materiálu, strih. V prípade zimného kabáta je dôležité, aby sedel k postave. Práve jej typ do značnej miery určuje optimálnu dĺžku vrchného odevu.

shutterstock_w_1222

V závislosti od príležitosti je vhodný kratší alebo dlhší kabát. Je dobré mať to na pamäti, ak chcete vyzerať pôsobivo. Každá postava má trochu iné prednosti, s použitím vrchného odevu vhodnej dĺžky je možné postavu opticky vytvarovať.

Aká bude optimálna dĺžka dámskeho kabáta?

Kabáty dámske môžu mať rôzne strihy, farby a vzory. Líšia sa aj dĺžkou. Univerzálne sú modely siahajúce aspoň do polovice zadku, najčastejšie po kolená. Dôležité je zvoliť si dĺžku podľa svojej výšky. Vysokým dámam sa odporúčajú kabáty siahajúce do polovice lýtok. Na druhej strane, pri priemernej výške sa môžete rozhodnúť pre kratšie modely. Nízke ženy budú preferovať predovšetkým kabáty po kolená. To všetko je zamerané na zachovanie správnych proporcií postavy. Keďže každá žena má inú postavu, neexistuje dokonalé vrchné oblečenie pre každého. Dôležité bude vybrať si kabát, ktorý vyhovuje typu Vašej postavy, čo Vám umožní zdôrazniť jej prednosti. 

Dôležitá je aj príležitosť, na dôležité vychádzky sa bude hodiť iný vrchný odev ako na každodenné nosenie. Pre elegantné štylizácie sú ideálne dlhé kabáty, ktoré sa hodia k šatám, sukniam aj nohaviciam. K ležérnemu oblečeniu sa naopak lepšie hodia krátke dámske, zimné kabáty. V šatníku sa oplatí mať klasiku v podobe vlneného kabátu. V dlhej verzii je ideálny na oficiálne príležitosti. Dôležitý je aj výber správnej obuvi. V prípade vysokých opätkov sa najlepší efekt dosiahne s dlhším kabátom. Silueta bude okamžite vyzerať atraktívne. Dlhšie kabáty sa hodia obliecť aj v prípade čižiem obutých nahor. 

Výber kabáta pre Vašu postavu 

Štýlovo môžete vyzerať aj v zimnom vrchnom oblečení, samozrejme, ak je zladené s postavou. Vždy sa oplatí venovať pozornosť tomu, či je možné kabát upraviť napríklad zaviazaním v páse alebo stiahnutím zvnútra na šnúrky. Najviac možností štylizácií majú ženy s typom postavy presýpacie hodiny. Stojí za to rozhodnúť sa pre kabáty bez vreciek, s dlhými a úzkymi chlopňami. Zaväzovanie v páse na zdôraznenie osieho pásu je tiež vítané. Naopak pre postavu typu hruška je ideálny vrchný odev s pätkami, puzdrami, vreckami a širokými chlopňami. Stojí za to zvoliť si predovšetkým kratšie kabáty, vypasované dole. Cieľom takého odevu je zväčšenie hornej časti a vyrovnanie disproporcií. S postavou v tvare jablka sa budú hodiť dlhé aj krátke kabáty, najmä s hlbokým výstrihom a oversize typu.

Zdroj foto: Maria Markovich / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.