Vytlačiť túto stránku

Aké doplnky budú vyzerať najlepšie s mom džínsami

Napísal KČ 29. september 2022

Výber správnych doplnkov pre štylizácie je veľmi dôležitý. Vďaka nim dokážeme dokonale zdôrazniť celú štylizáciu a zaručiť módny vzhľad. V prípade vracajúcich sa trendov z rokov 90. alebo 70. ako sú napríklad mom džínsy,...

... je dôležité zvoliť aj ostatné časti oblečenia a doplnkov, aby bola celá štylizácia konzistentná.Tento model nohavíc sa stal opäť populárnym pred niekoľkými rokmi a svoje korene má v 90. a 70. rokoch. Ide o nohavice neobvyklého strihu, rozšírené v bokoch a s vysokým pásom. Aké ďalšie vlastnosti majú mom džínsy a s čím ich nosiť?

shutterstock_jeans_w22

Návrat širokých strihov a voľných štylizácií

Už niekoľko sezón zaznamenávame intenzívne rozšírenie vzorov z predchádzajúcich desaťročí. Široké nohavice či kožené kabáty milujú nielen influenceri a známe osobnosti – bežní ľudia na ulici takisto hrdo prezentujú opakujúce sa trendy. Môžeme medzi nimi vidieť všetky modely nohavíc.

V minulosti boli hitom klasické trubičky – tie však mohli obmedzovať pohyb a znepríjemňovať ho najmä pri dlhodobom nosení. Teraz môžeme úspešne skladať svoje štylizácie na základe širších modelov, ktoré poskytujú pohodlie a zároveň módny vzhľad. Nohavice so širokými nohavicami po celej dĺžke, klasické zvony rozširujúce sa smerom nadol, či spomínané mom džínsy – to je len niekoľko modelov, ktoré dokonale zodpovedajú aktuálnym trendom. K štylizáciám s mom džínsami sa skvele hodí športová obuv, ako napríklad dámske sneakersy. To však nevylučuje ich nosenie do práce či na oficiálne stretnutia – sako a elegantná košeľa sa budú hodiť.

Tento typ nohavíc má vysoký pás, je rozšírený v oblasti bokov a stehien a má dĺžku 7/8. Poskytuje nám neskutočný komfort a opticky zaobľuje tvary. To je výhoda, no aj nevýhoda. Mom džínsy nebudú vhodné pre ženy s výrazne zaoblenými bokmi a budú ideálne pre štíhle postavy.

Mom džínsy – s čím ich nosiť?

S mom džínsami vlastne môžeme skladať rôzne štýly na všetky príležitosti. Džínsy sú nohavice, ktoré sa perfektne hodia na oficiálne stretnutia aj bežné vychádzky s priateľmi. Veľmi módnou kombináciou na dennej báze sú mom džínsy, krátky top, teda crop top, športové dámske topánky a vysoké ponožky. Takýto look dokonale odkazuje na módu z 90. rokov, ktorej prvky dnes milujeme. Individuálny charakter vyjadrený oblečením, maximálny komfort a experimentovanie so vzhľadom nám určite zabezpečia skvelú náladu a módny vzhľad. Elegantnú košeľu môžeme obliecť aj do mom džínsov a zastrčiť ju do nohavíc, vďaka vysokému pásu, ktorý majú. Na vrch môžeme smelo hodiť sako či žaket a doladiť topánky. Milovníčkam ihličkových a vysokých podpätkov už nič nestojí v ceste pri výbere takejto obuvi pre štylizácie. Sklamaní nebudú ani priaznivci športových modelov – k týmto džínsom sa hodia aj dámske poltopánky. V internetových obchodoch nájdeme rôzne modely, ktoré sa túto sezónu perfektne hodia k mom džínsom a iným módnym strihom nohavíc.

Zdroj foto: KlavdiyaV / shutterstock.com