Aké topánky nosiť s bielymi nohavicami?

Univerzálna biela takmer dokonale ladí s akýmkoľvek odtieňom. Niekedy však môže byť zostavenie úspešnej štylizácii s nohavicami v tejto farbe problematické a pochybnosti sa týkajú okrem iného, výberu správnej obuvi. Aké topánky nosiť s bielymi nohavicami?

Športový komfort

Mnoho žien si každý deň vyberá módny vzhľad, pričom nezabúda na svoje pohodlie. Športový vzhľad dosiahnete vďaka bielym joggerom, alladynkám alebo cargo nohaviciam z príjemného, vzdušného materiálu. Pohodlné štylizácie na každodenné nosenie sa dajú poskladať aj z upnutých alebo boyfriend džínsov voľného strihu a tvarov. Aké topánky budú tou správnou voľbou k ležérnemu kompletu v slobodnej, športovej atmosfére? Určite harmonicky doplnia takúto kompozíciu tenisky a trampky v bielych alebo pastelových odtieňoch. V tomto štýle budú skvele vyzerať aj dámske sneakersy. Odporúčame najmä modely s hrubšou podrážkou, ktoré sú medzi ženami už dlhé roky veľmi obľúbené. 

Elegancia v rôznych verziách

Biele nohavice si môžeme obliecť aj do práce. Medzi modely, ktoré sa hodia do kancelárskeho vzhľadu, patria okrem iného cigarky, ku ktorým stačí obuť klasické lodičky na stĺpiku alebo sandále na ihličkovom podpätku. Veľa žien nosí biele chinos nohavice alebo džínsové džínsy, aby zdôraznili postavu a zároveň dodržali pravidlá dress codu v súlade s obľúbeným štýlom smart casual. V tomto prípade je výber modelov obuvi veľmi široký - k tomuto typu nohavíc sa hodia vysoké podpätky, čižmy, balerínky, semišové mokasíny, lordsy a dokonca aj kožené dámske sneakersy v elegantnom prevedení. Bezpečným riešením sú decentné farby (biela, čierna, námornícka modrá, hnedá), no ľudia, ktorí majú radi výrazné akcenty, môžu nosiť topánky v trochu intenzívnejších odtieňoch, napríklad fialovej, fuksiovej alebo tmavozelenej. Ak má byť štylizácia formálnejšia a rozhodneme sa pre biele oblekové nohavice, potom by sme ich mali spárovať s klasickými béžovými šľapkami.

shutterstock_fashion_shoe_22

Zdroj foto: Sabelnikova Olga / shutterstock.com

Letné štylizácie s bielou

V lete sú biele nohavice trefou do čierneho – dodávajú štylizácii ľahkosť, zdôrazňujú opálenie a odrážajú slnečné lúče, čím poskytujú pokožke väčší komfort. Obľúbené chinos a džínsy sa dajú nosiť k sandálom na stĺpiku alebo rovnej podrážke, k balerínam aj trampkám. Zaujímavým nápadom je vyhrnúť nohavice a odhaliť členok. Potom budú dobre fungovať pastelové tenisky, biele sneakersy a v najhorúcejších dňoch - žabky, šľapky na podpätku a sandále s krémovými, zlatými alebo čiernymi pásikmi. Rovnaké topánky si môžeme obuť ak vyberieme v horúcich dňoch šortky alebo capri. Leto je aj časom zvonov a voľných, plátenných nohavíc, ku ktorým sa hodia napríklad semišové sandále na kline. Vďaka tomu ľahko vytvoríme módnu etno štylizáciu. 

Biele nohavice a topánky na chladnejšie dni

Obdobie jeseň-zima je obdobím, kedy nie sú biele nohavice prvou voľbou žien, no občas sa oplatí vytiahnuť ich zo šatníka, aby ste mierne zmenili svoj vzhľad a oddýchli si od tmavších farieb. V chladných dňoch sa osvedčia napríklad jednoduché džínsy alebo bavlnené teplákové súpravy v kombinácii s trapermi alebo čižmami na podpätkoch. Rúrky sa zase dajú kombinovať s tmavými čižmami siahajúcimi nad kolená. Dobrým nápadom do bielych nohavíc v jesennom a zimnom období sú dámske zateplené sneakersy v akejkoľvek farbe.

shutterstock_fashion_0922

Zdroj foto: FabrikaSimf / shutterstock.com

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.