Športové oblečenie a iné motivácie k cvičeniu

Hoci sa všade môžete dočítať, aké dôležité je pravidelne sa hýbať, tak pre mnohých je cvičenie skôr  ,,za trest”. Zatiaľ čo niekto cvičenie miluje a nedokáže si už bez pravidelného športovania svoj život predstaviť, druhý s tým bojuje a nedokáže sa prinútiť. A keď už sa prinúti, potom čoskoro skončí.

astratex_1_22

Ako s cvičením teda začať a zotrvať?

Priority

Život je skrátka o prioritách. Dajte si sami seba za prioritu a nebudete mať problém presvedčiť sami seba, že cvičenie má skutočne zmysel. Nikto nehovorí, že musíte zdvíhať ťažké váhy alebo behať maratón. Ale aj pol hodinka behu denne či každý druhý deň má zmysel. Rovnako tak aj domáce cvičenia, kde vám bohato vystačia ľahšie činky alebo posilňovacie gumy. Keď si uvedomíte, že to robíte pre seba, pre svoje zdravie, lepšiu fyzickú kondíciu, potom sa vám v prípade, že vám nie je vlastné zdravie ľahostajné, bude začínať lepšie.

Spríjemnite si to

Spojte si cvičenie s niečím veľmi príjemným. Môže to byť hudba, ktorá vás nakopne a motivuje, ale aj chutná desiata po tréningu či dokonca pekné športové legíny, ktoré sa vám už dávno páčia. Cítiť sa bezchybne a vyzerať bezchybne je jedným z kľúčov, ktoré môžu cvičenie taktiež spríjemniť. Pokiaľ si máte na seba natiahnuť vyťahané tričko, starú mikinu a tepláky, potom sa vám asi príliš chcieť nebude. Zato v lichotivom fitness oblečení to bude úplne iná káva.

astratex_3_22

Pekné športové oblečenie

Popri športovom vybavení je bezchybnou motiváciou aj športové oblečenie. Taká pekná športová podprsenka, legíny a krátky top dokážu zázraky. Navyše, keď sa budete sami sebe páčiť. Doslova vás to potiahne do fitness centra alebo ísť behať, nech môžete nový outfit ukázať aj ostatným. A keď si ostatní všimnú a pochvália vás, budete sa chcieť ponáhľať za športom zas a znova. Nezabudnite však na to, že výzor nemá ísť nikdy na úkor pohodlia. Voľte preto kúsky, ktoré sú vyrobené z kvalitných materiálov, neobmedzujú vás, nikde nerežú a nespôsobujú odreniny. Nevhodné oblečenie vám môže v konečnom dôsledku priniesť viac škody ako úžitku. Výber preto prispôsobte športu, ktorému sa venujete.

astratex_3_22

Nové športové vybavenie

Kúpte si športové vybavenie, ktoré vás však bude skutočne baviť a neskončí pod posteľou, v kumbále alebo v pivnici. Či už je to sada dámskych činiek, taštička s posilňovacími gumami, pekná podložka na cvičenie, štýlové švihadlo s počítadlom spálených kalórií a pod. Podľa toho, akej pohybovej aktivite dávate prednosť.

Robte, čo vás baví

Pokiaľ skutočne nie ste typ človeka, ktorý natiahne legíny, obuje botasky a ide behať alebo niekam cvičiť, skúste to napríklad cez tanec. Ženy milujú hudbu a tanec. Oblečte sa ako na každú inú športovú aktivitu, obujte tenisky, pustite si hudbu a jednoducho si zatancujte. Napríklad v čase, keď budete doma sama a nikto vás neuvidí. Tancujte a tancujte a majte radosť z pohybu. Uvidíte, že sa dostaví vďaka endorfínom lepšia nálada, zmizne počiatočná nechuť a možno pridáte aj pár dámskych klikov a nejaké tie drepy. Dôležité je urobiť si z toho pravidlo. Pri svižnejšom tanci spálite až 400 kcal za hodinu, pri pomalšom polovicu, a navyše zapojíte celé telo.

Zdieľajte radosť a výsledky

Zdieľajte svoje výsledky, nadšenie aj skúsenosti. Keď ukážete svoje výsledky a ostatní vás pochvália, môže to byť poriadne motivujúce. Môžete sa odfotiť pri športe a podeliť sa s ostatnými. Keď vám budú ostatní fandiť, ​​budete chcieť cvičiť alebo behať znova a znova. Samozrejme pozor na vychvaľovanie, ale zdieľanie výsledkov a radosti je povolené a dokonca žiaduce.

Zdroj obrázkov: Astratex

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.