5 spôsobov, ako nosiť letné oblečenie aj v zime

Môžu byť letné šaty základom dokonalého zimného outfitu? Môžu! To, že teploty klesajú, nie je dôvod rozlúčiť sa s vašou obľúbenou blúzkou na dlhé zimné mesiace. Dokonca aj tie ľahké kvetované šaty nájdu svoje využitie v zimnom štýle. Aj šortky. Stačí ich šikovne skombinovať.

fashion_3_1720

Základom zimných outfitov je vrstvenie. Letné oblečenie sa môže skryť pod vrstvami zimného, vy ho však môžete nechať rafinovane vyniknúť.

Budete na to potrebovať pár zimných basic kúskov:

-       pančuchy

-       rolák

-       sveter, kardigán

-       kabát

-       vysoké čižmy

-       samozrejme, zimné doplnky, ako teplý šál, čiapka, rukavice atď.

-       sako či rifľová bunda - podľa vášho štýlu.

A teraz poďme kombinovať. Nasledujúce tipy vás presvedčia, že je váš šatník plný variabilných kúskov, v ktorých budete v zime vyzerať rovnako štýlovo a sexy, ako v lete. Ak nie viac.

1.   Priliehavý top a blúzka

fashion1_1720

Zachovajte spodnú vrstvu priliehavú. Ak je top z ľahkého materiálu, môžete si naň obliecť tú ľahkú kvetovanú blúzku, ktorá sa v letnom vánku tak príjemne nosila...

Pod blúzku si môžete jednoducho obliecť tielko, ktoré vôbec nevidno, alebo rolák.

Košele zas vyniknú s elegantným pulóvrom, z ktorého bude vyčnievať len límček.

2.   Letné šaty na ramienka

V šatách na ramienka vám nebude zima, ak ich skombinujete s teplým bolerkom, kardigánom či svetrom. Krásny zimný look tvoria huňaté kožušinové bolerká a peleríny. Pre odvážnejšie je verzia s rolákom. Trúfnete si ho obliecť pod šaty?

fashion_2_1720

3.   Šortky a minisukne

Nebojte sa ukázať nohy aj v zime! Šortky a minisukne otvárajú priestor na nosenie vysokých čižiem. S nimi dokážete hotové zázraky. Opticky predĺžia nohy a celá postava pôsobí vyššie.

Pančuchami v čiernej farbe nič nepokazíte, prípadne zvoľte vyzývavejšie vzorované pančuchy so šortkami či minisukňou. 

fashion_5_1720

Teplejšou a pohodlnou alternatívou sú legíny, v originálnych farebných prevedeniach.

A ak si k tomu obujete vysoké čižmy až nad kolená, vôbec sa nemusíte obávať, že vám bude zima.

4.   Midi a maxi v každom ročnom období

fashion_4_1720

Široká áčková sukňa je vhodná v každé ročné obdobie. Jednoducho si pod ňu oblečte pančuchy. Niektoré typy nohavíc so sukňou dokážu tiež vytvoriť zaujímavú siluetu.

Sukňa s dĺžkou po kolená vyzerá dobre s vysokými aj nízkymi čižmami, s dlhým aj kratším kabátom. Maxi sukňou zakryjete čokoľvek, odporúčame však nízke čižmy, pretože vysoké by v takomto prípade mohli postavu opticky skracovať.

5.   Kontrast materiálov a textúry

Vyhnite sa noseniu viacerých kúskov z rovnakého materiálu. Mohli by pôsobiť príliš hrubo a fádne. Namiesto toho kombinujte rôzne materiály a textúry. Napríklad saténovú halenku s hrubším vlneným svetrom, košeľové šaty s džínsovou bundou...

fashion_6_1720

Krásne a veľké pletené šály, svetre, čiapky a rukavice majú v zime nezastúpiteľné miesto. Pohrajte sa s huňatými doplnkami, pleteninami so vzormi sobíkov a snehových vločiek, čiapkamis brmbolcami . Vaše letné kúsky sa s nimi budú krásne dopĺňať.

Zdroje obrázkov: freepik.com


Ďalšie zdroje: https://www.thetrendspotter.net/how-to-wear-summer-clothes-during-winte

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.