Vytlačiť túto stránku

Pomôžeme vám vybrať si kvalitné kabelky

Napísal KČ 27. september 2019

Dôležitý módny doplnok, akým je dámska kabelka, je nevyhnutnou súčasťou výbavy každej ženy. Výber kabeliek je v súčasnosti podstatne väčší než kedysi, avšak kvalita niektorých kabeliek je veľmi zlá. Ak si chcete vybrať kvalitné kabelky, čo si musíte pri ich výbere všímať?

270919 pr

Materiál zvršku

Zvršok, resp. materiál zvršku je neustále vystavovaný výkyvom počasia a mechanickým poškodeniam, preto ak hľadáte kvalitné kabelky, pri výbere novej dámskej kabelky je potrebné si všímať materiál zvršku. Vybrať si môžeme z kabeliek vyrobených zo syntetického materiálu a z kabeliek vyrobené z pravej kože. Ak si napríklad chceme kúpiť kvalitné crossbody kabelky, ktoré plánujeme často nosiť, odporúča sa vyberať práve tie z pravej kože. Koža je pevná, kvalitná a roky jej pridávajú na kráse. Jedinou nevýhodou kože je jej vysoká cena. Ak vám ale skutočne záleží na kvalite, nebudete mať problém priplatiť si za kvalitnú koženú kabelku.

Okrem materiálu zvršku sa odporúča kontrolovať aj vnútro kabelky. Už na prvý pohľad zbadáte kvalitu šitia a kvalitu materiálu podšívky.

Príležitosť

Kvalitné kabelky by sme mali vyberať aj podľa príležitostí. Ak hľadáme kabelky do spoločnosti, novú kabelku by sme mali hľadať v ponuke štýlových spoločenských kabeliek. Vždy by sme mali zvážiť príležitosť, na ktorú novú kabelku potrebujeme. Do práce potrebujete predovšetkým priestranné kabelky, kdežto na stretnutie s kamarátkami potrebujeme „obyčajné“ crossbody kabelky.

Farebné prevedenie 

Ak patríte k milovníčkam farieb, asi vás nepotešíme. Ak si chceme kúpiť kvalitné kabelky, mali by sme myslieť aj na to, aby sa nám tieto nové kabelky hodili k väčšine oblečenia, čo máme v šatníku. Odporúčajú sa predovšetkým neutrálne farby, ktoré sa dajú zladiť s hocijakými farbami, dokonca aj s tými neutrálnymi. Ak si chcete kúpiť kabelku, ktorá bude nielenže kvalitná, ale aj ľahko kombinovateľná, vyberte si neutrálne farebné prevedenie – sivú, béžovú, hnedú, čiernu.