Vytlačiť túto stránku

Tričko – základ každého šatníka

Napísal KČ 28. február 2019

Pri nákupe nového oblečenia sa vždy riadime tým, ako dobre nám sedí. Hoci sa to zdá ako celkom logické a automatické, nie je to vždy jednoduché. Potrápiť sa môžeme aj pri výbere klasického trička. 

t shirt19

História trička

Tričko dnes berieme ako základný kúsok oblečenia. V 19. storočí ho však nosili len baníci a najnižšie robotnícke pozície. Trend sa postupne rozširoval a skončil až u námorníkov a vojakov, ktorý najmä v horúcom období používali tričká a spodný kus odevu. Časy sa ale zmenili a dnes je súčasou dámskych aj pánskych šatníkov. 

Vyberte si správne

  • Poznajte svoju veľkosť. Dámske a pánske tričká bežne dostupné v obchodných reťazcoch majú štandardizované veľkosti. Pri dámskych aj pánskych veľkostiach hovoríme o veľkosti S, M, L, XL. Preto je vždy dobré vedieť vaše miery. Vyhnete sa tým nekonečnému skúšaniu v prezliekacích kabinkách.
  • Zvážte príležitosť, na ktorú si tričko vezmete. Hoci ide o kus látky, aj správne zvolený typ trička vás môže zachrániť od trapasu. Nebudete predsa pokúšať šťastie s bielym tričkom namiesto košele a ženy nevymenia šaty za dámske tričká na konferencii, kde je predpísaný dress code.
  • Nie každému typu postavy sedia všetky typy tričiek. Pozajte tvar postavy a zvýšte tým svoju atraktivitu. Ak na sebe pravidelne makáte v posilovni, určite budete chcieť, aby vaše svaly v tričku vynikli.
  • Zamerajte sa na materiál. Väčšina tričiek je vyrobených z bavlny, ale sú tričká, ktoré sú vyrobené zo syntetických látok. Vždy pozerajte na štítok na tričku. Čím viac umelej tkaniny, tým menej príjemné môže tričko byť na nosenie. Najmä pri malých deťoch dbajme na kvalitné materiály.

Tričká prešli dlhým vývojom, pričom na začiatku išlo viac-menej o spodnú bielizeň. Dnes sa tričko nosí ako jediný kúsok vrchného oblečenia. Navyše tričkom môžete vyjadriť svoj názor, svoj postoj a či príslušnosť k určitej skupine. Máte aj vy doma také?