Vytlačiť túto stránku

Zdravo a chutne zároveň!

Napísal Violife 01. jún 2021

Rastlinné produkty Violife nájdete v množstve lahodných príchutí a štýlov, ale vedeli ste, že chutia výborne aj v rôznych receptoch? Dôležitú úlohu zohrávajú napríklad v širokej palete chutných a navyše vegánskych receptoch!

vilolife_recept0121

Sú skvelým pomocníkom nielen pre zarytých vegánov či vegetariánov, ale aj tých, ktorí chcú do svojej stravy pridať viac zeleniny alebo sa snažia znížiť množstvo konzumovaného mäsa alebo mlieka.

VEGANSKÉ TACOS S QUINOOU
PRÍPRAVA: 60 min
PORCIE: 6

INGREDIENCIE:

- 1 balenie strúhaného syru Violife Original
- 12 tacos mušlí
- 1 šálka bielej alebo červenej quinoi
- 2 šálky zeleninového vývaru
- ¾ šálky vody
- 1 šálka paradajkovej salsy
- 2 lyžičky mletého kmínu
- 2 lyžičky mletého chilli
- ½ lyžice mletého cesnaku
- guacamole
- nakrájané cherry paradajky
- tenké plátky 1 cibule
- tenké plátky 1 červenej kapusty
- ½ lyžičky morskej soli na dochutenie
- ½ lyžičky čierneho korenia na dochutenie
- lístky koriandru
- mesiačiky citrónu a limetky

POSTUP

Rúru si predhrejeme na 180°C.
Quinou najprv opláchnite pod tečúcou vodou. Následne quinou dozlata opražte v stredne veľkom hrnci cca 4-5 minút. Do hrnca s quinoou následne pridajte zeleninový vývar, vodu nechajte 15 minút variť, pokiaľ sa tekutina nevstrebá. Uvarenú quinou presypte do veľkej misy spoločne s paradajkovou salsou, mletým kmínom, mletým chilli, mletým cesnakom, olivovým olejom a všetko poriadne premiešajte. Na plech vystlaný papierom na pečenie premiestnite pripravenú zmes. Pri občasnom miešaní pečte 20-35 minút.
Po uplynutí času pečenia vyberte plech z rúry a zmes posypte strúhaným syrom Violif Original.
Quinoa zmesou spoločne s cibuľou, guacamole, paradajkami a kapustou naplňte pripravené tacos. Na záver posypte tacos lístkami koriandru. Podávajte s mesiačikmi citrónu a limetky.

Produkty Violife sú skvelou vegánskou alternatívou syrových výrobkov, ktorá vám pomôže bez námahy prejsť na rastlinnú stravu. Neobsahuje mliečne výrobky, konzervačné látky, kazeín, laktózu, lepok, orechy ani sóju. Výrobku sú založené na kokosovom oleji a obohatené o vitamín B12, ktorý zohráva dôležitú úlohu v metabolizme každej bunky nášho tela. Je to vegánska alternatíva syra, ktorá skvelo chutí a navyše sa s ňou výborne varí!

Dobrú chuť!