Someliér mäsa

Na slovíčko s naslovovzatým odborníkom, ktorý usporadúva prednášky pre šéfkuchárov a zamestnancov reštaurácií po celej Európe.


Someliér špecializovaný na mäso Wolfang Otto, si nie vždy pochutnával na mäse. V osemdesiatych rokoch dokonca prechádzal vegetariánskym obdobím. Aj dnes, na gurmánskych stretnutiach, si na prekvapenie všetkých zúčastnených stále objednáva bezmäsité jedlá aj na večeru. Ale návrat k vegetariánstvu si už nedokáže predstaviť...

Je majiteľom rodinnej firmy Otto Gourmet, ktorá okrem iných druhov mäsa, obchoduje s pyrenejským jahňacím a hovädzím wagyu, kvalita ktorého sa odráža aj na cene za kilogram mäsa. Založenie podniku pramenilo z nutnosti a záujmu bratov Wolfanga, Michaela a Stephana hodnotne a chutne jesť. Predchádzalo tomu štúdium odborných vedomostí o pôvode a kvalite surovín, a hľadanie serióznych chovateľov s najlepšími plemenami. Kvalitné mäso ponúkli k spracovaniu nemeckým hviezdičkovým kuchárom, ktorí len potvrdili ich presvedčenie pokračovať v tomto odvetví. V súčasnosti, po necelých ôsmich rokoch, firma Otto Gourmet je jedným z najdôležitejších dodávateľov špičkových gastronomických prevádzok a zásobuje aj náročných súkromných labužníkov.

Foto: Otto Gourmet 

Prečo sa vlastné tento sympatický štyridsiatnik rozhodol zmeniť pôvodné zamestnanie diplomovaného obchodníka?

Ako hovorí: „V Nemecku konzumujeme priveľa priemyselne spracovaných potravín. Často si pripadám ako mesiáš, ktorý káže o kvalite. Lebo kto chce ozaj dobrý steak, tak musí vedieť, odkiaľ pochádza. Mäsiar alebo zamestnanec reštaurácie by mal mať o hovädzom mäse, ktoré spracováva, presne informácie. Hlavný dôraz by sa mal klásť na miesto chovu, spôsob kŕmenia, vek zvieraťa pri porážke a zrelosť mäsa.“

Na záver môžeme len konštatovať, že ho práca baví a ako sám tvrdí: „Ja už nepracujem, len robím , čo ma baví – a ešte zato dostávam peniaze“.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.