Vytlačiť túto stránku

Nemusíte hladovať, aby ste mala dokonalú postavu

Napísal KČ 27. marec 2022

Množstvo žien sa na ceste k vysnívanej postave uchyľuje k drastickým diétam, ktoré sú však často už vopred odsúdené na neúspech. Ak totižto chcete normálne fungovať, nemôžete permanentne hladovať.

shutterstock_food_fitnes

Dávajte si pozor nie na to, koľko jete, ale na to, čo jete. A nezabúdajte na šport

Taktiež netreba zabúdať, že pre dosiahnutie vysnívanej postavy je potrebné aj pravidelné športovanie. A na to taktiež potrebujete dostatok energie. To však neznamená, že o strave to vôbec nie je, len nie tak, ako si možno predstavujete. Nemusíte sa drasticky obmedzovať v tom, koľko toho zjete.

Okrem pravidelného cvičenia si však potrebuje dávať aj pozor na to, čo jete. Niektoré potraviny sú akoby predurčené na boj s nadbytočnými kilogramami a k pomoci pri dosahovaní vysnívanej postavy. Určite vás neprekvapí, že medzi takéto potraviny patria aj rôzne druhy zdravej zeleniny.

Ktoré sú to?

Medzi najvhodnejšie druhy zeleniny, ktoré vám môžu pomôcť pri dosahovaní ideálnej postavy, patria uhorky, špargľa, zeler, brokolica aj kaleráb. Ak zaradíte do svojho jedálnička aj väčšie porcie tejto zeleniny, nemusíte sa obávať prebytočných kalórií. Naopak, tieto potraviny obsahujú hneď niekoľko prospešných látok, ktoré napomáhajú k dosiahnutiu a udržaniu si skvelej postavy bez toho, aby ste museli trpieť hladom.

Majte však na zreteli, že ani táto zelenina nepôsobí zázračne. Nemôžete teda čakať, že len samotná konzumácia týchto potravín z vás za týždeň spraví ženu s postavou fitnesky. Pravidelnému športovaniu sa nevyhnete.

Mimochodom, ak hľadáte zeleninu alebo aj iné potraviny tej najvyššej kvality, najlepšie je nakupovať priamo od farmárov. Zháňanie takýchto potravín je v súčasnosti jednoduché aj vďaka možnosti objednať si kvalitné potraviny domov. Pri kvalite potravín, ktoré budete konzumovať, tak už nemusíte robiť kompromisy.

Zdroj obrázka: Autor: Undrey / Shutterstock.com