Ako sa vysporiadať s atypickou kuchyňou?

Napísal ASKO - NÁBYTOK 20. február 2023

Bývate v podkroví, máte malé miestnosti či rôzne výklenky a radi by ste si aj napriek tomu dopriali vytúženú novú kuchyňu, ktorá perfektne sadne do vášho domova? Dnes to už nie je neprekonateľná prekážka.

0_fashion_asko_0223

Foto: Fashio, ASKO - NÁBYTOK

Nechajte si v jednom z 8 kuchynských štúdií ASKO - NÁBYTOK naplánovať kuchyňu, ktorá presne padne do dispozície vašej miestnosti. Dômyselne premyslená kuchyňa totiž dokáže využiť potenciál na maximum, a to v akomkoľvek priestore.

Pretože je kuchyňa obvykle vyťaženou miestnosťou, v ktorej trávime dosť času, určite by sme pri plánovaní mali myslieť predovšetkým na ergonómiu. Marketingová riaditeľka spoločnosti ASKO – NÁBYTOK, Andrea Štěpánová, radí: „Logické usporiadanie spotrebičov, pracovných aj úložných priestorov, je v malej kuchyni obzvlášť dôležité. Uľahčí vám postupnosť prác pri varení aj upratovaní a minimalizuje zbytočné pohyby.“ V ideálnom prípade by umývacia, varná aj úložná časť, mala byť oddelená pracovnou plochou.

Ak aj vy riešite doma problémy s miestom, poradíme vám, ako sa vysporiadať s najčastejšími neštandardnými rysmi niektorých bytov.

Ako na kuchyňu v podkroví?

Kuchyne umiestnené v podkroví sú väčšinou veľmi krásne a vďaka strešnému oknu mávajú aj dostatok prirodzeného svetla. „Najjednoduchším riešením pre podkrovné kuchyne je umiestniť skrinky k štítovej stene domu. Zošikmenie z jednej strany môže byť vyriešené napríklad otvorenými policami alebo úpravou hornej skrine na mieru. Pokiaľ to dispozícia bytu umožňuje, osvedčeným riešením je umiestnenie pozdĺž priečky rozdeľujúcej podkrovný priestor priamo pod hrebeňom strechy.“

Atypické riešenie pre atypický pôdorys

Pod pojmom atypickej kuchyne sa môže skrývať mnoho rôznych variantov. Najčastejšie ide o členitosť miestnosti, v ktorej sú potrebné trámy alebo pravidelné či viacuholné výklenky. V tomto prípade je žiaduce profesionálne zameranie miestnosti, vďaka ktorému pracovník kuchynského štúdia vytipuje krízové miesta, pre ktoré navrhne individuálne riešenie.

Úzka priechodná kuchyňa

Pre úzke priestory, ktoré často bývajú ešte priechodné, sú najvhodnejšie lineárne kuchyne. Štefanová dodáva: „V tomto prípade veľmi záleží na šírke miestnosti. Skrine môžu byť umiestnené pozdĺž oboch stien, čím vznikne plnohodnotná kuchyňa s dostatkom pracovného aj úložného priestoru. Pokiaľ to ale rozmery nedovoľujú, poradíme si aj s tým a odporúčame našim zákazníkom lineárnu kuchyňu pri jednej stene.“ Priestor je možné rozšíriť umiestnením políc či úzkych skríň na protiľahlú stranu.

Ako postupovať pri plánovaní?

Najprv treba zistiť presné rozmery danej miestnosti, a to vrátane prípadných výklenkov či ďalších atypických miest. Nezabudnite sa zamerať aj na rozvrhnutie inžinierskych sietí, ktoré je pre plánovanie kuchyne kľúčové. V ASKO - NÁBYTOK môžete využiť služby profesionálneho zamerania, kedy montážnik príde priamo k vám domov a potrebné údaje zistí, vy sa tak nemusíte o nič starať.

Ďalším krokom je dohodnutie schôdzky v akomkoľvek z 8 kuchynských štúdií, ale využiť možno aj možnosť on-line plánovania. Odborník v štúdiu s vami všetko preberie, ponúkne možné riešenia a nakoniec vám vyhotoví 3D návrh. Budete už mať konkrétnu predstavu, ako bude vaša kuchyňa vyzerať. Vopred si môžete v konfigurátore na webe ASKO - NÁBYTOK vyskúšať rôzne dizajny, farby či prevedenie ponúkaných kuchýň. Až keď bude 3D návrh hotový po všetkých stránkach, smeruje kuchyňa do výroby.

Akonáhle dorazí do skladu, kontaktujú vás pracovníci ASKO - NÁBYTOK a dohodnú sa s vami nielen na spôsobe dopravy, ale aj termíne profesionálnej montáže. Pokiaľ sa obávate väčšej jednorazovej investície, môžete využiť aj možnosť predaja na splátky.

Kuchyňa Pura

Kuchyňa PURA v bielom vysokom lesku je navrhnutá pre tých, ktorí našli zaľúbenie v minimalizme. Odporúčame bielu kombinovať s dubom Havana, San Remo alebo rôznymi odtieňmi šedej až po čiernu. Dvierka skríň sú navyše vybavené bezúchytkovým systémom a zasklievací variant je iba jeden - sklo v ráme. Vyberať je možné z číreho, matného alebo čierneho. Na druhej strane sa môžete vyšantiť pri výbere doplnkov, držiakov alebo napríklad policových dielov.

1_pura_asko_0223

Kuchyňa Cascada

Kuchyňa CASCADA sa vďaka moderným prvkom hodí do vidieckych sídiel aj do mestského interiéru. Zaujme praktickými detailmi, či už ide o lavicu pod oknom alebo o kuchynský ostrovček. Je vyrobená z laminátu, ktorý je možné kombinovať so širokou paletou pracovných dosiek od bielej až po mix dreva. Korpus je možné doladiť rôznymi detailmi – úchytkami, výklenkami alebo LED osvetlením. Výsledný dizajn bude stáť za to.

2_cascada_asko_0223

Kuchyňa Focus

Kuchyne FOCUS s klasickými lakovanými plochami alebo v ultra vysokom lesku sa prispôsobia na mieru. Vďaka MDF materiálu sú veľmi odolné a ľahké na údržbu. Vysoký lesk môžete vyberať z farebných odtieňov alpská biela, biela, magnólia, piesková a minerálna sivá. Dvierka je možné kombinovať s korpusmi a dekormi pracovných dosiek mnohých variácií, od duba až po oxid, a doplniť ich o číre, matné alebo čierne sklenené výplne. Nástenné skrinky sú vybavené modernou technológiou skladacieho výťahu umožňujúcou úsporu miesta. Voliteľne môžu byť tiež vybavené elektromotorickou asistenciou Servo-Drive.

3_focus_asko_0223

Kuchyňa Laser

Model LASER je zárukou kvality a odolnosti. Pokiaľ by ste sa radšej vyhli prchavým trendom interiérového dizajnu a dávate prednosť nadčasovému a modernému štýlu, potom je pre vás tou pravou. So 6 odtieňmi dvierok, 43 dekórmi pracovných dosiek, 14 rôznymi variantmi korpusov, 3 farbami skla, mnohými druhmi úchytiek a usporiadaním podľa vášho gusta sú možnosti výberu prakticky nekonečné. Vďaka variabilite všetkých prvkov a otvorenej koncepcii kuchyne dosiahnete maximálne využitie akéhokoľvek priestoru.

4_laser_asko_0223

Kuchyňa Speed

Model SPEED múdro a štýlovo rozdelí priestor vášho domova. Nová generácia XL jednotiek poskytuje o 10 % viac úložného priestoru a vytvorí u vás doma dokonalý súlad. Môžete vyberať zo 7 farebných prevedení, od bielej softmatt po imitáciu čierneho betónu. Dvierka sú potiahnuté obojstrannou vrstvou melaninovej živice s obvodovou polymérovou stupňovitou hranou, ktoré zaručujú vysokú odolnosť. Vyberať môžete z farebných korpusov a až zo 43 dekorov pracovných dosiek. Široký výber nájdete aj medzi úchytkami, policovými dielmi s LED osvetlením alebo spotrebičmi.

5_speed_asko_0223

Kuchyňa Flash

Pri modeli FLASH ide dizajn a vysoký komfort ruka v ruke. Čisté línie, vynikajúce materiály a jasne štruktúrovaná architektúra sú charakteristickými znakmi tejto kuchyne. Dvierka sú potiahnuté UV lakovanou PET fóliou vo vysokom lesku. Najväčším lákadlom tohto materiálu je veľmi dobrý pomer dizajnu, úžitkovej hodnoty a ceny. Môžete si zvoliť, či bude kuchyňa lineárna alebo rohová, so štandardnými alebo XL skrinkami, s úchytkami alebo bezúchytkovým systémom. Ponúkame vám 4 farebné prevedenia vo vysokom lesku, od alpskej bielej po hodvábne šedú.

6_flash_asko_0223

Vedeli ste, že…?

V 8 kuchynských štúdiách, ktoré má spoločnosť ASKO – NÁBYTOK na Slovensku, si môžete do detailu naplánovať svoju kuchyňu snov? Odborníci vás prevedú celým procesom plánovania, odpovedia na všetky otázky a vytvoria vám 3D návrh vašej budúcej kuchyne, aby ste mali jasnú predstavu, ako bude kuchyňa vyzerať.

Preferujete pohodlie domova, ale zároveň by ste sa pri plánovaní kuchyne radi poradili so skúsenými odborníkmi? V ASKO - NÁBYTOK môžete využiť komplexné poradenstvo v kuchynských štúdiách aj on-line. Naši experti vás celým procesom prevedú tak, že všetko bez problémov zvládnete.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.