Vytlačiť túto stránku

8 jednoduchých spôsobov, ako schudnúť do plaviek bez hladovania a posilňovne

Napísal Kristína Chudá 05. júl 2022

Leto je ako stvorené na odľahčenie jedálnička a zhadzovanie prebytočných kíl. Posilňovanie vás nebaví a prísne diéty nie sú nič pre vás? Nelámte si hlavu nad svojou postavou. Našťastie je tu ešte niekoľko šikovných trikov, ktoré stoja za vyskúšanie. Spoľahlivo naštartujú chudnutie.

girls_on_beach_2017

Pitný režim

Určite ste už počuli o probléme zvanom „zavodňovanie“. Telo dospelého človeka je tvorených zo 70% vody, napriek tomu má niekedy tendenciu hromadiť si zásoby vody navyše. Tie potom spôsobujú opuchnutie a celkový pocit nafúknutia.

Najčastejšou príčinou zadržiavania vody v tele je stará známa soľ. V zemiačikoch, tyčinkách, pizze a ďalších pochutinách ju odhalíte ľahko. No skrytá môže zostať v minerálnych vodách. Pomocníkom pri odbúravaní prebytočnej vody sú bielkoviny a paradoxne, dostatočný pitný režim.

Nadopujte sa vitamínmi

Viete, že vitamín C podporuje odbúravanie tukov? Obľúbenú vodu ochutenú citrónom teda pite pokojne vo veľkom. Niektoré štúdie hovoria o účinnej kombinácii kofeínu a vitamínu - zvyšuje odolnosť a výdrž.

Vitamín B obalí vaše nervy a stres, ktorý je jedným z rizikových faktorov na priberanie, nebude mať šancu. Navyše vám zaistí dobrú náladu a s tou sa vždy chudne lepšie. Doprajte si na tanieri strukoviny, hydinové mäso, listovú zeleninu, orechy, celozrnné obilniny a mliečne výrobky.

Inšpirujte sa Šípkovou Ruženkou

Nikto po vás nechce práve spánkový maratón, napriek tomu by ste si počet hodín na lôžku mali starostlivo strážiť. Počas nočného odpočinku totiž prebieha dôležitá časť cesty za ideálnou postavou. Telo regeneruje a spaľuje to, čo ste cez deň nevybehali. Len dokonale oddýchnutý organizmus totiž dokáže plnohodnotne spracovať tuky a cukry, a nerobiť si tak zásoby na horšie časy.

Doplníte energiu a zamedzíte potrebe hľadať ju v jedle – nie je nič horšie ako vlčí hlad po prebdenej noci. Okrem času je dôležitá kvalita spánku. Dbajte na dobre vetranú miestnosť s minimom svetla, ktoré by vás rušilo.

Pite, ale s mierou

Pohárik červeného vína vašej pečeni neuškodí. Pokiaľ práve nedodržujete detoxikačný režim, v kľude si večer doprajte dve deci kvalitného vína.

Na nákup po svojich

Celý deň zatvorená doma alebo v kancelárii? Až vás hlad vyženie do ulíc doplniť prázdne útroby chladničky, vyrazte pekne po svojich. Počíta sa akýkoľvek pohyb, takže hoci len desať minút svižnej chôdze… A keď nezamierite hneď do prvého supermarketu, tým lepšie.

Bez proteínov to nepôjde

Bielkoviny sú základným stavebným kameňom pre vaše svaly, ktoré popoženú váš metabolizmus. Kvalitné proteíny získate pravidelnou konzumáciou rýb, tofu, mliečnych výrobkov a strukovín.

Stop hladovkám

Nehladujte! Ideálne rozpätie medzi jedlami sa rovná 2 až 3 hodinám. Za deň tak stihnete 5 až 6 chodov. Samozrejme nehovoríme o kačici so šiestimi, ale o malých zdravých porciách. Možno vás prekvapí, ako sa po rovnomerne rozloženej strave budete cítiť ľahko a bez zažívacích problémov.

Znížte rafinované sacharidy

Zbavte svoju stravu zlých sacharidov  (bielej múky a cukru), ktoré znižujú vašu energiu. Rafinované sacharidy majú tendenciu zvyšovať hladinu cukru v krvi. Sú to potraviny, ktoré ničia energiu. A pamätajte: "Žiadna energia sa rovná veľkej chuti do jedla."


https://www.glamour.com/gallery/slim-down-in-7-days-be-bikini-ready-by-saturday

1 Komentár