Vytlačiť túto stránku

Ako dostať ustupujúcu vlasovú líniu pod dlhodobú kontrolu?

Napísal KČ 20. apríl 2022

Keď vlasy na jednotlivých miestach vypadávajú a spôsobujú plešiny alebo ustupuje vlasová línia, panika je našou prvou a častou reakciou. Moderná doba našťastie ponúka riešenia, ako dostať ustupujúcu vlasovú líniu pod kontrolu z dlhodobého aj krátkodobého hľadiska.

shutterstock_hair_1_22

A aby sme vás o tom presvedčili, zostavili sme pre vás zoznam tipov, ktoré sa na tento účel najčastejšie a s dobrým výsledkom používajú.

Menej stylingu a viac prirodzeného vzhľadu

Na úvod vám ponúkneme tú najdôležitejšiu a najjednoduchšiu radu. Ak trpíte nadmerným vypadávaním vlasov, prirodzené účesy sú pre vás najlepšie. Znamená to starostlivosť o „korunu krásy“ bez použitia drdolov, copov, gumičiek a iných stylingových nástrojov.

Teplo a nadmerná práca na vlasoch zvyšuje šance na ich vypadávanie, pretože vlasy sú neustále namáhané vonkajšími faktormi, čím sa oslabujú a ľahšie zo svojho lôžka vypadnú.

Príliš tesne zviazané vlasové spony sú ďalším bodom, ktorý vlasy rýchlo podráždi a láme. Je teda lepšie nosiť vlasy rozpustené alebo ich nechať uschnúť na vzduchu a dopriať im zaslúžený oddych a čas na odrast.

Prípravky na starostlivosť o rast vlasov

V súčasnosti existuje množstvo šampónov a kondicionérov, ako aj iných produktov starostlivosti o vlasy, ktoré stimulujú rast silných vlasov a regenerujú rednúce vlasy pomocou rôznych aktívnych zložiek, ako je napríklad kofeín, a umožňujú im opäť energicky rásť.

Najlepším spôsobom, ako to urobiť, je umývať si vlasy dvakrát až trikrát týždenne špeciálnymi prípravkami a ideálne ich nechať uschnúť na vzduchu alebo jemne vyfúkať pri nízkej teplote. Vlasy si neumývajte ale príliš často. Aj to ich môže vysiliť.

Kompenzácia straty pomocou transplantácie vlasov

Ak sa vaša ustupujúca vlasová línia počas mesiacov alebo rokov prebojovala až k tonzúre, môžete si vlasy do roka obnoviť transplantáciou vlasov.

Transplantácia vlasov predstavuje pre mnohých ľudí pozitívnu zmenu a novú kvalitu života. Trvanlivosť vlasovej transplantácie je v podstate kvantifikovaná dĺžkou vášho života a aj pri pokročilom vypadávaní vlasov môže byť operácia kľúčom k šťastiu. Ide o moderný a šetrne prevedený zákrok, s ktorým budete dlhé roky spokojní a zabudnete na problémy s riedkymi vlasmi.

shutterstock_hair_2_22

Nezabudnite na dôležité doplnky stravy

Tak ako naše telo vplyvom rôznych vonkajších aj vnútorných faktorov prichádza o značnú časť dôležitých látok, veľmi podobne sú na tom aj naše vlasy. Nielen mimo sezóny, je preto vhodné pomôcť organizmu i vlasom tieto živiny získať a doplniť inou formou.

Hoci v súčasnosti existuje len málo štúdií, ktoré podporujú výhody doplnkov stravy pre rast vlasov, niektoré zložky, v kombinácii s inými opatreniami, môžu mať pozitívny vplyv na rednutie vlasov. Vlastnosti, ktoré podporujú zdravý rast vlasov, sa okrem iného pripisujú ženšenu, vitamínom D, A, C, E, kolagénu, kurkume a koreňom ashwagandhy.

Stačí si vybrať pre vás to najlepšie a správne riešenie.

Zdroj obrázkov:

1. Nina Buday/Shutterstock.com

2. Denis OREA/Shutterstock.com