Pleťový mejkap

Mejkap-krém už dávno nie je výsadou krások z filmového plátna - no práve ony sú najlepším príkladom toho, čo všetko dokáže.

>> Móda >> Aktuálne >> Pleťový mejkap

Mejkap-krém (anglicky: Foundation, francúzsky: Fond de Teint, nemecky: Teintgrundierung) dáva pleti nielen bezchybnú krásu, ale aj ošetrenie a ochranu. Vyrovnáva nepravidelnosti pleti, prekrýva jej farebné rozdiely, chráni ju pred nečistotami životného prostredia a UV-žiarenia. Aby však mejkap-krém skutočne krášlil, je nutné pri jeho výbere a používaní dodržiavať isté pravidlá:

1. Výber konzistencie: Pre normálnu a suchú pleť používajte mejkap-krém veľmi jemnej konzistencie, pre mastnejšiu pleť je vhodný kompaktný mejkap-krém vo vysúvacej dóze, ktorý má zároveň najsilnejšiu kryciu schopnosť. Krémy v tubách majú priemerný krycí efekt a krémy v sklenených nádobkách sú určené iba k veľmi jemnému farebnému tónovaniu pleti. Ak obľubujete veľmi nenápadnú úpravu tváre, je pre vás vhodný tzv. korektor, ktorý je určený na "retušovanie" lokálnych nedostatkov pleti.

2. Výber farby: Pri výbere mejkap-krému si otestujte na chrbte ruky jeho farbu. Farebné tóny, ktoré sú výrazne ružovšie, žltšie alebo tmavšie ako vaša pokožka, sú pre vašu tvár nevhodné. Zvolený farebný odtieň potom otestujte priamo na tvári za jasného denného svetla.

3. Technika nanášania: Mejkap-krém nanášajte vždy na očistenú a krémom ošetrenú pleť. Po dôslednom odsatí nevstrebaného krému papierovým obrúskom, naneste mejkap-krém v niekoľkých bodoch na tvár a precízne ho do nej vklopkajte pomocou hubky, prípadne prstov (čo je súčasný trend u svetových vizážistov). Mejkap-krém používajte aj na viečka a pery. Následne použité líčidla na pleť lepšie priľnú, sú trvanlivejšie a žiarivejšie. Celý mejkap na záver zafixujte púdrom.

Nezabudnite, že všetko chce čas a skúsenosti. Správny výber dekoratívnej kozmetiky, praktické skúsenosti a cit pre mieru už z nejednej sivej myšky urobili príťažlivú ženu. Skúste to aj vy!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.