Nočné masky na tvár

Pleť je odrazom toho, ako sa staráme o celé telo, čo jeme, aké kozmetické prípravky používame a v akom ovzduší sa väčšinou vyskytujeme. Ak sa na tvári objavia nejaké nedostatky, je to práve preto, že nastala nejaká zmena, ktorá ma nepriaznivý vplyv na pleť.

shutterstock_woman_beauty

Veľmi vhodné sú v tomto prípade masky na tvár. Vedeli ste však o tom, že sú aj nočné masky na tvár, ktoré si len jednoducho nanesiete a idete spať?

Ako na to?

Vyhraďte si jednu starú obliečku na vankúš, ktorú použijete vždy pri aplikácií nočných masiek, aby ste si nezašpinili svoju obľúbenú posteľnú bielizeň. Tiež môžete použiť čelenku, alebo kúpaciu čiapku na vlasy, aby ste zabránili kontaktu masky a vašich vlasov.

Dávajte tiež pozor na to, aby masky neobsahovali agresívne prísady, ktoré by pri dlhšom pôsobení mohli vašu pokožku podráždiť.

Najvhodnejšie ingrediencie

Nočnú masku si môžete kúpiť v obchode, ale taktiež si ju môžete namiešať aj doma. Toto sú najvhodnejšie ingrediencie na prípravu domácej nočnej masky.

Med

Med má výborné protizápalové, antibakteriálne a hydratačné účinky a tiež podporuje regeneráciu kožných buniek. Med obsahuje množstvo vitamínov, minerálov, antioxidantov a aminokyselín. Vďaka svojej hustote vytvára med na pleti ochrannú bariéru, ktorá bráni rôznych baktériám, aby sa usadili na pleti. Počas tohto procesu pleť hydratuje a vyživuje. Tiež je vhodný pri problematickej pleti, pretože rýchlejšie hojí akné a zmierňuje viditeľné jazvičky.

Olivový olej

Extra panenský, lisovaný za studena, má najlepšie účinky nie len v kuchyni, ale aj pre pokožky. Obsahuje vitamíny D, E, K a A, čo sú nenasýtené mastné kyseliny, ktoré blahodarne pôsobia na pleť. Je vhodný najmä na suchú a citlivú pokožku, keďže pokožku premastí a tiež pomáha pri rôznych ekzémoch. Používa sa tiež proti vráskam, pretože zvyšuje elasticitu pleti.

Zemiaková voda a zelený čaj

Ak potrebujete pleť vyčistiť už od základu, tak si skúste pripraviť túto masku, ktorá vašu pleť dokonale vyčistí. Nejemno nastrúhajte zemiaky a vytlačte z nich všetku vodu. Uvarte si potom silný zelený čaj. Zmiešajte tieto dve ingrediencie a naneste si takúto vodu na vyčistenú pleť. Ráno si len tvár umyte vodou a pokračujte ako zvyčajne.

Ďalšími vhodnými prísadami do nočných masiek sú napríklad jogurt, avokádo, bambucké maslo, kokosový olej, uhorky, mäta, alebo banán. Koža na tvári je jemná a preto si pre istotu domácu nočnú masku vyskúšajte na chvíľu aj cez deň, aby ste vedeli, či náhodou nebudete mať alergickú reakciu.

Zdroj foto: Shutterstock

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.