Chcete vyzerať mladšie? Pozor na tieto farby!

Napísal Kristína Chudá 07. november 2022

„Chyba, ktorú robia ženy nad 40 rokov s farbou vlasov je, že sa buď snažia vyzerať príliš mlado, alebo si myslia, že musia vyzerať staro,“ vysvetľuje koloristka v salóne v New Yorku. To, akú farbu vlasov nosíte sa podpisuje na vašom výzore viac ako predpokladáte.

tvar_old_young

Čo sa k vám najlepšie hodí?

Rozhodovanie medzi blond, hnedou, čiernou, či červenou je dosť ťažké samo o sebe, bez ohľadu na spektrum tónov, ktoré existujú v týchto odtieňoch. Viete však, ktoré farba je pre vás najvhodnejšia? Niekoľko aspektov by ste mali zohľadniť, pokiaľ chcete vyzerať skvele a trendy. Navyše správny tón vám dokáže ubrať aj pár rokov. A to sa tiež počíta, nemyslíte?

"Rozhodnutie, ktoré musíte urobiť vy a váš kolorista je to, akú farbu by ste chceli vyzdvihnúť vo svojej tvári."

Pred výberom farby na vlasy musíte najskôr identifikovať podtóny pokožky. Väčšina ľudí patrí do jednej z troch zložiek: teplý, chladný a neutrálny. Zistiť, v ktorej kategórii ste, môže byť mätúce, ale existuje niekoľko trikov ako to odhaliť.

Pokožka chladného a neutrálneho tónu má modré a olivové podtóny, zatiaľ čo pokožka teplých odtieňov má žltú a zlatú farbu. Z toho treba vychádzať.

Pozrite sa na svoje zápästie. Uvidíte tam fialové, červené, modré, zelené a žlté žilky. Tie sú tiež skvelým indikátorom tónu. Ak sú vaše žily modré alebo fialové, pravdepodobne máte chladný, ale aj neutrálny tón. Pokiaľ sú zelené a žlté ste v teplom spektre. Rovnako je to aj v prípade očí. Keď v nich máte veľa zlatých škvrniek a odleskov, zvyčajne sú vaše podtóny teplé. No a v prípade modrých a zelených, ste v tej chladnej kategórii.

1. Príliš tmavé vlasy

Príliš tmavé sfarbenie vytvára ilúziu jemných liniek a vrások, hovorí Michael Dueñas, kaderník celebrít a zakladateľ Hair Room Service. Ak máte už sivé vlásky, vyberte bledo hnedú, teda odtieň karamel či cappuccino, ktorý dodá vašej pokožke odraz svetla a zníži ostrý kontrast so šedinami.

2. Mosadz

Príliš veľa červenkastého či oranžového podtónu vo vašich vlasoch môže spôsobiť, že budú vyzerať poškodené. Taktiež červené tóny vám môžu spôsobiť, že pokožka bude červenšia a stratí mladistvý lesk, dodáva štylistka Kyle White.

Tip: Ak vaša dokonalá mosadz nepôjde rovno od korienkov, môžu vaše vlasy vyzerať skvele. Ako príklad uvedieme melír Jennifer Lopez. „Ak by ste si však dali mosadz už od korienkov, vyzerali by ste veľmi staro,“ dodáva koloristka.

3. Príliš svetlé vlasy

Vlasy, ktoré sú príliš svetlé, môžu pôsobiť šedivo. „Vždy hovorím, že prílišné svetlé a príliš tmavé  vlasy môžu pridávať roky. Je dôležité zachovať určitú úroveň kontrastu medzi farbou vlasov a tónom pleti." Stavte na odtieň, ktorý je o trošičku svetlejší ako vaša prirodzená farba vlasov s jemnými svetlejšími odleskami, radí štylistka.


https://www.prevention.com/beauty/a20475381/hair-color-mistakes-that-age-you/

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.