Vytlačiť túto stránku

Maličkostí, ktoré vám pomôžu opeknieť a nič vás nestoja

Napísal Kristína Chudá 23. máj 2022

Dokonalý mejkap a šaty v hodnote 5 000€? Áno, to všetko vám pomôže opeknieť, ale len na jeden deň. Ak sa chcete stať krajšou a príťažlivejšou z dlhodobého hľadiska, zamerajte sa na rozvoj vašej osobnosti, zamerajte sa na vaše vyžarovanie, zamerajte sa na seba, na vaše duchovno a fyzično.

woman_morning_2017

Krásna pleť s krásnou dušou dokáže s osobnosťou zázraky. Nehovoriac o vnútornom nastavení. Aj vy ste si všimli, ako sa vždy vaša pleť zmení, keď príde jar? To však môže oveľa skôr, stačí si len nájsť správnu motiváciu. My sme dali dokopy niekoľko maličkostí, ktoré vás nič nestoja – iba čas a odhodlanie pre zmenu. Odmenou je potom vyžarovanie, ktoré vám dodá sebavedomie aj na ďalšie dni.

Schválne, odfoťte sa doma predtým, ako si uvedomíte týchto 5 bodov a potom, keď ich začnete praktizovať v živote. Vaša tvár a vyžarovanie bude úplne iné, ale to si všimne ešte skôr aj vaše okolie.

Čerstvý vzduch a pohyb vonku

Stačí prechádzka hodinu vonku, v lepšom prípade zimné športy, pri ktorých zároveň vyplavujete endorfíny. Je to kombinácia, ktorá prekysličí mozog a zároveň vyčistí myseľ. Veľmi podceňované a pritom práve od tohto sa odráža naša povaha, správanie sa počas bežných situácií. Ľudia, ktorí žijú aktívne, sú šťastnejší. A práve šťastie je najlepšia forma liftingu.

Usmievajte sa

Keď sa na ľudí usmievate, úsmev vám zväčša opätujú. Tým dajú do pohybu svaly tváre, ktoré spúšťajú v mozgu uvoľňovanie hormónov šťastia. Preto sa okamžite cítia vo vašej spoločnosti dobre. Usmievajte sa – je to jednoduché, nič vás to nestojí a získate si vďaka tomu kamarátov, ba možno aj spriaznenú dušu.

Starajte sa o seba

Kto zdravo je a dostatočne spí, vyzerá zdravšie a zároveň atraktívnejšie. Ak sa o seba nestaráte, vydávate signál, že k sebe nemáte dostatok rešpektu. Pozor však na prehnanú starostlivosť o svoje telo, tá pôsobí povrchne. Veľmi dôležitá je športová aktivita. Budete lepšie nielen vyzerať, ale sa aj cítiť, pretože odbúrate stres a negatívne emócie.

Hydratácia pleti aj počas noci

S pobytom na čerstvom vzduchu v zime a prechodu do tepla veľmi súvisí hydratácia pleti. Najviac vysušená je pritom počas spánku a preto sa odporúča nielen krémovať počas dňa, ale aj v noci.

Masáže by nemali byť pridaná hodnota    

Profesionálna masáž a uvoľnenie bodov na tele, ktoré prispejú k lepšiemu a plnohodnotnejšiemu životu. Masáže by nemali byť luxusom alebo akousi pridanou hodnotou, ale súčasťou životného štýlu. Naše telo, náš chrám. Niekedy sa viac staráme o naše autá, ako o telo, ktoré nás celý život nosí a v ktorom žijeme.

Kedy ste mali naposledy horúci kúpeľ? Napustite si vaňu a obklopte sa bylinkami či esenciálnymi olejmi. Čas len pre seba je veľmi dôležitý a rovnako aj ticho. Relaxácia, ktorú vám však nikto nenaordinuje, iba vy samy.

Rozprávajte sa otvorene

Dôležité sú nielen kompromisy, ale aj otvorená komunikácia. Dajte najavo svoj názor aj vtedy, keď s partnerom nesúhlasíte. Bude mať vďaka tomu pocit, že vám na ňom záleží a snažíte sa ho pochopiť aj vtedy, keď to cítite inak.

Sexuálny život by nemal byť tabu

Pravidelný sex je naozaj rovnako kľúčom k šťastiu a vyrovnanosti. Netreba sa hanbiť to priznať a nahlas o tom hovoriť. Je to súčasť života a mali by sme si ju vedieť aj patrične užiť. Venovať jej čas a neodkladať na úkor každodenných povinností.

Menej hovorte a viac počúvajte

Namiesto rozprávania o sebe prejavte záujem o záľuby vášho partnera. Počúvajte ho a pýtajte sa doplňujúce otázky. Väčšina ľudí považuje dobrých poslucháčov za priateľskejších, zaujímavejších a atraktívnejších.


https://www.businessinsider.com/how-to-be-more-attractive-without-changing-appearance-2017-6#be-passionate-about-something-in-your-life-4