Vytlačiť túto stránku

Ako mať naozaj biele zuby? A to aj v domácich podmienkach?

Napísal KČ 26. apríl 2022

Stáva sa vám, že si prezeráte fotky hollywoodskych herečiek a rozmýšľate nad tým ako môžu mať tak nádherné biele zuby? Pritom vy si tie svoje pravidelne dôkladne čistíte, ale rozhodne sa nedá povedať, že by vaše zuby mali rovnaký odtieň bielej ako zuby tých hollywoodskych krások.

shutterstock_w_beauty_0422

Bieliace pásiky sa účinnosťou môžu smelo porovnávať s ambulantným bielením

Hollywoodsky úsmev však môžete mať aj vy. A to vďaka účinnému domácemu bieleniu zubov s bieliacimi pásikmi. Tie obsahujú rovnaké účinné ingrediencie aké používajú zubní lekári pri ambulantnom bielení zubov.

S tým rozdielom, že takéto domáce bielenie vás bude stáť zlomok ceny toho ambulantného. Nehovoriac o tom, že vybieliť si zuby z pohodlia domova je najkomfortnejším spôsobom, ako dosiahnuť skutočne biele zuby.

Je to pritom nielen účinné, ale aj bezpečné a absolútne jednoduché. A na viditeľný výsledok rozhodne nebudete musieť čakať. To, že máte belšie zuby, spozorujete už po troch dňoch bielenia. Ak vás teda v najbližších dňoch čaká nejaká významná udalosť, na ktorej budete chcieť všetkých oslňovať svojim úsmevom, bieliace pásiky vám k tomu pomôžu expresne rýchlo.

Udržujte si zuby žiarivo biele aj pomocou vhodnej zubnej pasty

Keď už dosiahnete želaného efektu pri bielení zubov, určite budete chcieť, aby vaše zuby ostali biele čo najdlhšie. Samozrejme, musíte sa o ne príkladne starať. Pravidelné a dôkladné umývanie zubov je základ, ktorý môže mať ešte väčší účinok používaním vhodných zubných pást.

Kvalitná zubná pasta by mala nielen čistiť zuby, ale byť aj šetrná k vašim zubom (obzvlášť ak ich máte citlivé) a poskytovať celkovú ochranu chrupu. A ako bonus? Bieliť povrch zubov. Tu však dávame dôraz na slovo „povrch“.

Žiadna zubná pasta totižto nedokáže pôsobiť vo vnútri zuboviny ako bieliace pásiky. Preto aj zubné pasty, ktoré sú označované ako bieliace, dokážu vybieliť len povrch zubov. V praxi to znamená, že s vhodnou zubnou pastou môžete získať mierne belšie zuby, ale skutočne výrazného účinku sa dočkáte len s použitím bieliacich pásikov.

Zdroj obrázka: Autor: vgstudio / Shutterstock.com