Krásna pleť v každom veku

Starať sa o pleť nie je iba výsadou žien, ale taktiež aj mužov. Začať sa starať o pleť treba už od maličkého bábätka. Postupom času sa starostlivosť o pleť mení. Je to najmä zmenou hormonálnych zmien a zvyšujúcim sa vekom. 

woman face 1217

Taktiež sa o pleť treba starať inak v zime a inak v lete. Pri horúcom slnku, aj pri treskúcom mraze, potrebuje naša pleť iné vyživujúce a ochranné látky.

Pleť v detstve

V tomto veku treba používať rôzne krémiky, ktoré sú určené priamo na tento vek. V období do 10 rokov, je pokožka veľmi jemná a náchylná na poškodenie. Treba si dávať pozor najmä na slnko. Vhodné je používať opaľovacie krémy, s čo najvyšším faktorom.

Pleť v puberte

Vplyvom hormonálnych zmien v období puberty, sa mení aj starostlivosť o pleť. V tomto období sa pleť začína viac mastiť a objavuje sa prvé akné. Existuje mnoho prípravkou o starostlivosť o takúto pleť. Najlepšie je vyskúšať, čo najviac pleti vyhovuje a zvoliť potom nasledujúci postup:

  1. Vyčistiť si pleť čistiacou vodou
  2. Umyť si pleť gélom na aknóznu pleť
  3. Použiť toner
  4. Použiť krém na mastnú, alebo zmiešanú pleť.

Takýto postup treba v puberte aplikovať každé ráno a každý večer.

Pleť vo veku 20 – 30 rokov

V tomto veku je väčšinou pleť krásna a pružná. Aj keď sa môže všetko zdať dokonalé, treba pleti venovať dostatočnú starostlivosť. O pár rokov sa pleť začne meniť, a práve v tejto dobe bude vidno, akú starostlivosť sme pleti venovali. 

V tejto dobe je najdôležitejšie, aby ste používali hydratačné krémy a v lete používali UV ochranu. Tiež treba používať peeling, ktorý zbaví pleť odumretých buniek a pleť vhodne prekrví. Ak sa objavia náznaky akné, treba pleť iba vyčistiť a venovať jej zvýšenú starostlivosť v období, kedy sa akné vyskytuje.

Pleť vo veku 30 – 40 rokov

Pleť po tridsiatke si vyžaduje vyššiu starostlivosť. Vždy by ste mali zvoliť krém s ochranným faktorom, zamedzí sa tak tvorbe vrások. Doprajte si produkty, ktoré obsahujú vitamín E a vitamín C. Vitamín E je známy, ako elixír mladosti a vitamín C bojuje proti pigmentovým škvrnám, ktoré sa môžu začať objavovať.

Pleť vo veku 40 – 50 rokov

V tomto veku pleť stráca elasticitu. Pravidelným používaním kolagénu, sa tento proces stimuluje. Poprípade môžete využiť aj rôzne procedúry v kozmetickom salóne. Tiež treba pleť hydratovať a to hneď niekoľkokrát denne. 

V obchodoch je množstvo rôznych krémov, ktoré sa starajú o pleť po štyridsiatke. 

Pleť po päťdesiatke

V tomto veku sa z vašej pleti stáva suchá pleť, aj keď ste doteraz takéto problémy s pleťou nemali. Čím viacej budete pleť hydratovať, tým viac potlačíte známky starnutia. V období po päťdesiatke, by ste mohli raz za čas navštíviť kozmetiku, kde vám poradia a poskytnú najnovšie procedúry.

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.