Vytlačiť túto stránku

RAW letná kozmetika

Napísal femme 04. august 2021

Celé obdobie leta je ideálny čas na aplikáciu pleťových masiek, zábalov a vodičiek z čerstvého ovocia alebo zeleniny. Pleťové masky, zábaly a vody pripravované po domácky z čerstvého ovocia a zeleniny majú v ošetrovaní pleti dlhú tradíciu.

ovocna_maska0721

Pri príprave a aplikácii "prírodnej kozmetiky" však treba dodržiavať niekoľko pravidiel:

- používajte iba kvalitné, čerstvé plody

- masku alebo pleťovú vodu si pripravujte tesne pred použitím

- pred aplikáciou si pleť dôkladne vyčistite

- počas aplikácie nerozprávajte, nesledujte televíziu a pod.

- masku nikdy neaplikujte na okolie očí

Pri príprave pleťovej masky z čerstvého ovocia či zeleniny plody nastrúhajte, roztlačte alebo nakrájajte na tenké plátky, uložte na sterilnú gázu a aplikujete. Pleťovú vodu si pripravte nasledujúcim spôsobom: plody roztlačte a šťavu z nich vylisujte cez jemnú plátennú handričku alebo niekoľko vrstiev gázy; získanú vodičku rozrieďte surovým mliekom alebo vodou v pomere 1:1 a aplikujte; nechajte pôsobiť iba krátko a tvár na záver umyte čistou, vlažnou vodou.

Maliny: Sladké červené maliny sú ideálne na suchú pleť. Roztlačené plody zmiešajte s trochou sladkej smotany a hneď aplikujte. Na tvári nechajte pôsobiť 15 minút.
Marhule: Mäkké, dozreté marhule sú výborné na upokojenie a výživu citlivej pleti. Roztlačenú dužinu nechajte na tvári pôsobiť 10 minút.
Broskyne: zjemňujú suchú pleť. Aplikácia je rovnaká ako u marhúľ.
Hrozno: pleť zvlhčuje a vyživuje. Pleťovú vodu z hrozna si môžete aplikovať aj každý deň.
Melón: je vynikajúci na suchú pleť.
Uhorky: Kolieska uhoriek namočené v mlieku pomáhajú proti červeným škvrnám; uhorková šťava zmiešaná so smotanou je veľmi dobrá na čistenie citlivej pleti.
Rajčiny: Rajčinová šťava sa používa na čistenie mastnej pleti.
Špenát: sa odporúča aplikovať na pleť s lišajmi a červenými škvrnami. K uvarenému špenátu pridajte trochu čistého olivového oleja, zmes uložte na gázu a nechajte na tvári pôsobiť 15 minút.

1 Komentár