Vytlačiť túto stránku

Slnko svieti, voda láka ... A vaša koruna krásy?

Napísal Kristína Chudá 13. júl 2021

Leto je pre vlasy záťažovým obdobím. Ak nechcete po ňom riešiť zničenú korunu krásy, skúste si osvojiť jednoduché rutiny, ktorá naozaj dokážu hotové zázraky na počkanie. Pokiaľ ide o výživové doplnky, obrovským pomocníkom je kolagén. Skvelým doplnkom sú aj klasické vitamíny ako je C a B - pozor “ žiaduce “ účinky vo forme lepšej pleti sú tiež takmer isté.

female_profil_2017

Takže ak máte končeky v poriadku, dopĺňajte spomínané vitamíny a okrem toho si dvakrát do týždňa, urobte regeneračnú masku na vlasy. Prinášame Vám niekoľko tipov na jednoduché masky na vlasy vyrobené z jednoduchých ingrediencií, ktoré každá dáma vo svojej kuchyni určite má.

Potrebujete vlasy zvlhčiť?

1. Avokádo

Avokádo má zaslúženú povesť jedného z dokonalých jedál od našej matky Zeme. Jeho oleje a bielkoviny vyhladia a zvlhčia vaše vlasy bez toho, aby ich zaťažili. Rozdrvte polovicu avokáda a pridajte pár kvapiek mätového éterického oleja. Našampónujte vlasy, vytlačte z nich vodu a naneste masku na vlasy. Nechajte ju pôsobiť 15 minút a potom opláchnite. Zmena bude viditeľná.

2. Kokosový olej

Zázraky kokosového oleja na počkanie! Tento olej je ťažký, čo je skvelé na prenikanie hlboko do vlasovej štruktúry a korienkov. Však používajte ho striedmo, najmä ak máte jemné vlasy. Vezmite si malé množstvo kokosového oleja, rozotrite si ho medzi rukami a naneste na končeky vlhkých vlasov. Ak je olej v tuhej forme, stačí ho asi 10 sekúnd ohriať v mikrovlnnej rúre, kým nebude tekutý. POZOR! Kým sa ho dotknete, nechajte ho trochu vychladnúť (buďte opatrní, pretože môže byť VEĽMI horúci). Ak máte skutočne suché vlasy, olej nechajte pôsobiť cez noc a vlasy si ráno umyte šampónom. 

3. Banán + olivový olej

Okrem toho, že banány dokážu čarovať aj s vašou pleťou, sú úžasné aj pre vaše vlasy! Zmiešajte banán s 1 lyžicou organického extra panenského olivového oleja a dôkladne ho roztlačte, kým z banánu nie je pyré, pripomínajúce smoothie. Potom vymasírujte do vlasov a kúru nechajte pôsobiť 30 minút. Potom vlasy dôkladne opláchnite a umyte šampónom.

4. Tekvica + med

Tekvica má veľa úžasných výhod - je bohatá na vitamíny A a C, betakarotén, draslík a zinok. Pridajte 1 - 2 polievkové lyžice medu do jednej šálky tekvicového pyré a naneste si na vlasy čo najviac hmoty. Aby ste masku udržali na vlasoch, budete si musieť dať sprchovaciu čiapku. Nechajte ho pôsobiť aspoň 15 minút a potom opláchnite. Pokojne si masku naneste aj na svoju tvár!

5. Jogurt

Jogurt má prirodzene vysoký obsah zdravých tukov a bielkovín, vďaka čomu budú vaše vlasy super lesklé a nabité maximálnou vlhkosťou. Existuje veľa možností, pokiaľ ide o jogurt, ale najlepšie je zvoliť si jogurt s vysokým obsahom bielkovín a nízkym obsahom cukru (bez ovocných prísad). Proteín posilňuje vlasový korienok, čo zabraňuje štiepeniu končekov a poškodeniu vlasov. Masku aplikujte na čerstvo umyté vlasy a vymasírujte ju až ku korienkom. Nasaďte si sprchovaciu čiapku a nechajte pôsobiť 30 minút. Potom vlasy opláchnite a umyte šampónom, kým nebudú čisté.

6. Aloe Vera

Vedeli ste, že aloe robí zázraky ako domáca vlasová kúra? Aloe vera je skvelý prírodný kondicionér, ktorý zanecháva vlasy hladké a lesklé. Aplikácia tejto masky podporuje rast vlasov, zmierňuje podráždenie (napríklad lupiny) a upravuje kvalitu vlasov. Pridajte trochu oleja z cédrového dreva,  čím sa podporí zdravý rast a spomalí sa vypadávanie vlasov. Teda zmiešajte dve čajové lyžičky čerstvého gélu z aloe vera s 3 kvapkami éterického oleja z cédrového dreva. Vymasírujte si vlasy, nechajte ho pôsobiť pól hodiny. Následne vlasy opláchnite a umyte šampónom. 

Potrebujete vylepšiť farbu?

7. Kakaový prášok

Doprajte hnedým vlasom kakaovú farbu s kakaom. Vyskúšajte kombináciu kakaového prášku , obyčajného jogurtu, medu a jablčného octu, aby ste získali hlbšiu a bohatšiu hnedú farbu.

8. Citrón + Harmanček

Ak chcete oživiť svoju blond farbu, vyskúšajte bylinkový čaj s citrónom a harmančekom. Tento spôsob sa už dlho používa vo svete kaderníctva, teda tam, kde používajú aj prírodné prostriedky. Jednoduchú aplikáciu tejto kúry spravíte nasledovne. Nakloňte hlavu dozadu nad umývadlo a na čisté a mokré vlasy nalejte vychladnutý čaj so šťavou z citróna. Nechajte asi 5 minút pôsobiť a opláchnite.

Ďalšia rozjasňujúca maska, ktorá vám zaručí rozžiarenú blond. Skombinuje vaječný žĺtok a citrón s nastrúhaným zemiakom. Áno, zemiakom! Šampón naneste na vlasy a fénom vysušte. Nechajte pôsobiť 2-3 minúty a potom znova opláchnite a upravte.

Matné, krepovité vlasy bez života?

9. Cukrová voda

Ak sú vaše vlasy krepovité, skúste zmiešať balíček kryštálového cukru (asi čajovú lyžičku) s pohárom vody. Nalejte si trocha tejto cukrovej vody do dlaní a potom rukami prejdite po suchých vlasoch. Vaše vlasy ostanú poddajné a budú držať, pretože ste v podstate práve vyrobili domáci sprej na vlasy!

10. Aspirín

Zvyšky laku na vašich vlasoch spôsobí, že budú matné. Odstránenie laku z vlasov je však veľmi jednoduché. Stačí pridať rozdrvený aspirín do malého množstva šampónu a napeniť. Kyselina salicylová v aspiríne pomáha odstraňovať hromadenie produktu a obnovovať prirodzený lesk. Môžete tak robiť každé dva týždne.

Ďalšou fintou je sóda bikarbóna. Spojte šampón s 1-2 lyžicami sódy bikarbóny a vymasírujte do vlasov. Upozornenie: Sódou bikarbónou sa viete zbaviť aj veľmi tmavej farby. Preto sódu bikarbónu nepoužívajte na nedávno zafarbené vlasy.

11. Jablčný ocot

Jablčný ocot, to je tajomstvo lesklých vlasov! Spojte lyžicu octu s 1/2 šálky vody. Ak je vôňa príliš silná, pridajte pár kvapiek pomarančového éterického oleja a zmes nalejte na vlhké vlasy. Prečešte si vlasy, nechajte zmes päť minút pôsobiť a potom vlasy opláchnite. Kyslosť v octe pomáha k tomu, aby boli vaše vlasy zasa prirodzene lesklé.


https://helloglow.co/homemade-hair-treatments/

1 Komentár