Vytlačiť túto stránku

10 zaručených rád, ako zničiť prvé rande žena sa nudí na rande

Napísal Partner na úrovni 25. máj 2016

Zoznamka Partner na úrovni sa opýtala 400 svojich členov na najväčšie tabu na prvom rande. Pozrite sa, čoho sa musíte vyvarovať, aby prvé rande nebolo zároveň tým posledným.

1. Klamte o niečom, čo sa nedá utajiť

Každý má svoje tajomstvá, ale keď už klamať, tak radšej o niečom, čo nie je na prvý pohľad vidieť. Náš prieskum ukázal, že mužov odradí, keď dáma zatajila pozitívny vzťah k alkoholu (tabu na prvom rande pre 69 %) a svoju váhu. Ženy odradia okrem alkoholu (tabu pre 87 %) aj lživé údaje o veku muža.

2. Pozvite ju/ho na rodinnú večeru

Zaručeným tabu na prvom rande je pozvánka na rodinnú večeru. Ak sa muži chcú navyše pochváliť zbierkou filmov na DVD a dáme ponúknu spoločný večer pred obrazovkou, nebude to mať šťastný koniec.

Prečítajte si tiež: Čo vlastne od partnerov očakávame?

3. Tabu na prvom rande: pár pohárikov nie je na škodu

Nezadaných až natoľko netrápi, či necháte sprepitné (pre menej ako 1 % opýtaných tabu) a dokonca ani to, že zle bozkávate (1 %) v prípade, že sa neopijete nadmieru (tabu pre 56 %).

4. Oblečte sa ako doma

Nie je nič horšie, ako prísť na prvé rande v teplákoch alebo v tričku s urážajúcim alebo trápnym sloganom. Skrývate svoju tvár, keď si vo vnútri nezložíte slnečné okuliare? Tými totiž odradíte až 40 % záujemcov.

5. Na rande moc nerozprávajte

Tichá voda brehy myje? Trápne ticho na prvom rande je pre 70 % opýtaných nezadaných horšie, ako byť s niekým, kto toho nahovorí až príliš.

6. Hovorte o ďalších naplánovaných schôdzkach

Kúpili ste si nové pekné auto alebo vlastníte veľký byt? Na rande o tom radšej nehovorte, pretože prílišná samochvála sa vám môže vypomstiť. Tabu je aj hovoriť o ďalších naplánovaných schôdzkach, ktoré máte ešte v pláne. Nesťažujte si ani na bývalých partnerov, najlepšie urobíte, keď o nich nebudete vôbec hovoriť.

7. S odpoveďou na správu počkajte najmenej 3 dni

Žijeme v dobe rýchlej komunikácie a prakticky neexistuje výhovorka, prečo s odpoveďou na správu dlho čakať. Odradíte tým až tretinu záujemcov, ktorým ste na prvom rande možno padli do oka.

8. Bombardujte druhého správami

Akcia a reakcia, inými slovami, je vždy lepšie počkať na odpoveď druhej strany. Až pre 42 % opýtaných je tabu, keď niekto posiela nové správy, bez toho, aby počkal na odpoveď.

9. Zabudnite, že počas rande možno dať veci do poriadku

Iba desatina nezadaných by odišla z rande kvôli niektorým vyššie uvedeným prehreškom. Slušnosť alebo viera v lepší priebeh?

10. Neoplatí sa byť uprimný

Zahraný telefonát alebo falošný ranný míting a s tým spojené skoré vstávanie ako hlavné výhovorky k skorému ukončeniu rande? Ani nie. Až 66 % opýtaných Slovákov by jednoducho povedalo pravdu.

Ako sa vyhnúť tabu na prvom rande?

Naša psychologička Salama Marine má tri rady:

- Zamerajte sa na budúcnosť a nie minulosť. Je lepšie ísť na rande, až na to budete pripravení a budete plní sebavedomia. Stretnete tak skôr niekoho, s kým sa budete vzájomne dopĺňať.
- Načúvajte ukážte svoj záujem. Snažte sa tiež pochopiť, čo vyrieknuté slová skutočne znamenajú. Ak niekto napríklad na prvom rande povie, že v minulosti doplatil na svoju dôveru, znamená to pravdepodobne: „Môžem ti veriť?"
- Nesnažte sa kvôli niekomu inému zmeniť. Často sa snažíme urobiť všetko, aby sme vyzerali dobre. Nezabudnite na seba a svoje názory, pretože to je najlepší spôsob, ako si niekoho získať.