Vytlačiť túto stránku

Mobil či slanina. Toto je 5 vecí, ktoré majú prednosť pred milovaním.

Napísal KČ 24. máj 2022

Máme plnú hlavu milostných hier? Ani nie. Veľká časť populácie by sa ich pokojne zriekla a vybrala si iné zdroje potešenia. A to napríklad čokoládu, telefón, či slaninu. Vysokoškoláci by dokonca dali prednosť tomu, ak by nemuseli vláčiť ťažké učebnice.

shutterstock_couple_bed_228

Ľudia dokonca už nepovažujú sex ani za účinnú zbraň proti stresu. Podľa najnovších prieskumov uprednostňujú upratovanie a cvičenie. Aké sú ďalšie alternatívy, čomu by sme dali prednosť pred milovaním?

Sex je pre väčšinu ľudí dôležitou súčasťou ich životov. Má veľké množstvo fyzických i psychických benefitov. Okrem iného posilňuje imunitu, znižuje krvný tlak i riziko infarktu. V rovine mentálneho zdravia podporuje dobrú náladu, sebavedomie, a je výborným prostriedkom v boji so stresom. Avšak výsledky najnovšej štúdie preukázali, že pokiaľ ide o odbúravanie stresu v reálnom živote, tak milovanie nepatrí medzi preferované aktivity medzi ľuďmi.

„Podľa nedávneho prieskumu pre značku Dr. Beckmann si zvolí sex ako prostriedok pre útek pred stresom iba 17 percent ľudí. Viac ako štvrtina naopak radšej upratuje svoj domov a tretina preferuje cvičenie,“ prezradil Adam Durčák z e-shopu Ruzovyslon.sk, ktorý predáva erotické pomôcky a zaoberá sa zdravou sexualitou.

Niekedy teda sex nie je prioritou. Do rebríčka obľúbenejších náhrad patria:

1) Mobilný telefón

O tom, že smartfóny veľmi podstatne ovplyvňujú sexuálny život predovšetkým mladých ľudí, už bolo povedané veľa. Za všetko hovorí výsledok prieskumu spoločnosti TeleNav, že ak si mali vybrať medzi týždňom bez svojho telefónu a týždňom bez sexu, tak si tretina opýtaných vybrala tú druhú možnosť.

2) Spánok

Čo je lepšie ako vášnivá noc plná milovania? Podľa organizácie Better Sleep Council by 12 % ľudí jednoznačne dalo prednosť kvalitnému spánku.

3) Čokoláda

Podľa štúdie londýnskej agentúry Perspectus Global by si pri výbere medzi sexom a tabuľkou čokolády celých 20 % ľudí vybralo čokoládu. A ešte viac milovníkov sladkej kakaovej dobroty je medzi mladými – vo vekovej kategórii od 18 do 29 rokov by uprednostnila čokoládu pred sexom dokonca štvrtina respondentov.

4) Slanina

U jedla ešte zostaneme, pretože to, ako sa zdá, víťazí nad sexom na viacerých frontoch. Napríklad takú slaninu by viac ako milovanie uprednostnilo 43 % ľudí. „Zaujímavým výstupom tejto štúdie je i fakt, že 82 percent milovníkov slaniny o sebe prehlásilo, že sú skvelí v posteli,“ komentuje Adam Durčák.

5) Ľahšie učebnice

Ročný celibát výmenou za to, že si nebudete musieť po celý semester nosiť do školy učebnice? Podľa prieskumu spoločnosti Kno, ktorá sa zameriava na vývoj vzdelávacieho softwaru, by štvrtina vysokoškolských študentov na takúto ponuku nadšene prikývla.

Zdroj foto: Shutterstock


O sexshope Ruzovyslon.sk

Zatiaľ čo Ruzovyslon.cz sprevádza českú populáciu svetom sexu už 19 rokov, tak na Slovensku je aktívny tretím rokom. Rovnako ako v Českej republike, tak aj na Slovensku sa Ruzovyslon.sk snaží meniť pohľad na sex a zaoberá sa zdravou sexualitou. V predajni a na e-shope sú odborníci, ktorí vyberajú najzaujímavejšie erotické pomôcky z celého sveta, ktoré sú ideálnym prostriedkom k experimentom s vlastnou sexualitou, posúvaniu hraníc a oživeniu stereotypného sexu. Súčasťou odborného poradenstva je taktiež tvorba inštruktážnych videí a testovanie erotických hračiek.