Ženské omyly I.

Má váš partnerský vzťah vážne trhliny? Hľadáte príčiny? Zamyslite sa, či to, čo pokladáte za svoju prednosť, nie je vlastne chyba... Mnohé ženy sa chovajú k partnerom ako matky, hoci neznášajú, keď sa muži chovajú ako deti.

znak_fem_1100x800

"Máš kľúče?"
"Nezabudol si na tie lístky z čistiarne?"
"Vezmi si šál."
"Nenechávaj uteráky na vani!"
"Nepi toľko kávy!"

Dávate svojmu partnerovi podobne otázky a pokyny? Ak je vaša odpoveď kladná, správate sa ako jeho matka a on automaticky ako vaše dieťa, čiže hundre a odporuje alebo vás ticho neznáša. V prípade, že je váš partnerský vzťah každodenne atakovaný podobnými scénami, ocitá sa postupne na mŕtvom bode.

S čím musíte prestať?

1. S posluhovaním: Nehľadajte, "neaportujte", nepripravujte, nebaľte... skrátka nepomáhajte. Váš partner nie je dieťa ani postihnutý jedinec a vy nie ste jeho matka ani opatrovateľka. Ako si urobí, tak bude mať. Trvajte na plnení povinností a dohôd, ale nesnažte sa ho k tomu priviesť držiac za ruku.

2. S pripomínaním: Premietnite si, ako vám stúpala hladina adrenalínu, keď vám vaša matka povedala: "Nezabudla si vyniesť odpadky?", alebo:
"Povedala som ti, že mi máš hneď zavolať!", prípadne: "Koľkokrát ti mám opakovať, že máš v hale zhasnúť svetlo?" Chcelo sa vám odletieť na poriadne vzdialenú planétu alebo tam vystreliť vašu matku. A teraz to isté robíte vy! A čo je horšie, nesekírujete len svoje dieťa, ktoré sa nezadusí odporom iba preto, lebo vie, že raz vypadne z domu a verí, že to bude čoskoro.

3. S naprávaním: Ak túžite po tom, aby vás partner začal nenávidieť, nezabudnite na pripomienky typu: "Stíš ten televízor!", "Nerozprávaj, keď ješ!", "Zavolaj tam, že nemáš čas?"

Prečo sa mnohé ženy neustále chovajú ako matky?

- V dôsledku nesprávnej výchovy sú presvedčené, že prvoradou úlohou žien je starať sa o druhých a dohliadať na nich.
- Myslia si, že svojou otravnou starostlivosťou prejavujú lásku a záujem.
- Snažia sa zdôrazniť svoju nenahraditeľnosť.
- Pokiaľ je muž lenivý a nič nahlas nenamieta, zvyšujú týmto spôsobom svoju dôležitosť a kompenzujú si tak to, čo im vo vzťahu chýba.

Čo vyvoláva v mužoch materinské sekírovanie?

- To isté, čo v deťoch: podráždenie, odpor, potrebu vzbury.
- Pocit, že sú neschopní a začnú byť v duchu hesla "aj tak je to jedno" skutočne neschopní.
- Stratu erotického záujmu a vášne. Veď ktorý normálny muž by chcel spávať so svojou matkou?

Ako sa zmeniť z "veľkej matky" na partnerku a milenku?

1. Na otázky o mieste pobytu rôznych vecí odpovedajte príjemným hlasom "neviem". Na požiadavku pravidelnej výpomoci takmer vo všetkom odpovedajte "prepáč, nemám čas". Nenúťte svojho partnera, aby sa prezliekol, aj keď bude vyzerať ako šašo; okolie mu to dá najavo samé. Pohodené uteráky a časti odevu prehliadajte s ľadovým nezáujmom kráľovny; pokiaľ je váš partner normálny, o nejaký čas to začne vadiť aj jemu.

2. Nehrajte sa na kalendár, zápisník, mozog a svedomie svojho partnera. Ak niečo neurobí, zabudne, zmešká, upozornia ho na to dôsledky a sankcie. Nabudúce ho o týchto povinnostiach bude informovať mobil každých dvadsať minút.

3. Napíšte si zoznam svojich navýraznejších "materinských prechmatov", každý deň si ho prečítajte a postupne pripisujte tie menej nápadné, ktoré vám jednoducho "ušli".

4. Keď pocítite nutkanie správať sa ako "matka sveta", okamžite sa prelaďte na "ľahostajnú adolescentku", ktorá na to jednoducho kašle!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.