Vytlačiť túto stránku

Otestujte sa, ako ste na tom emočne

Napísal femme 16. september 2018

Tento test vám pomôže zodpovedať na otázku či ste skutočne emocionálne alebo duševne prázdna vo vzťahu a či to nie je len chvíľkový pocit z vyčerpanosti.

woman 0918

Treba si uvedomiť, že nikto vám v tejto situácii nepomôže, ako len vy sama. Je nutné sa zamyslieť nad tým, či nie ste príliš závislá na vašom partnerovi a tým samu seba odkladáte na „vedľajšiu koľaj“. V prvom rade sa budete musieť naučiť opäť mať samu seba rada a všetky pocity prázdnoty sa pominú.

Test si podrobne prečítajte a podľa odpovedí obodujte:

– príliš často: 0 bodov
– často: 4 body
– občas: 8 bodov
– zriedka alebo nikdy: 10 bodov

1 - Nerada bývate sama, vždy musíte mať zvukovú kulisu (rádio, TV, hudbu...).
2 - Máte pocit bezmocnosti, nenachádzate nijaký zmysel života.
3 - Ste nerozhodná, a neistá v životných rozhodnutiach a v základných hodnotách.
4 - Pociťujete nevôľu a strach v prezentovaní vlastných názoroch o živote, smrti, viery detstva....
5 - Nerobíte si radosť a neodmeňujete sa peknými darčekmi len sama pre seba. Tieto veci robíte, len pre svojho partnera.
6 - Prepadáte panike v prípade, keď veci neprebiehajú tak, ako ste si ich naplánovali.
7 - Stále sa porovnávate s inými a nikdy nie ste so sebou spokojná. Rada by ste menili miesto s druhými.
8 - Uprednostňujete poriadok pred spontánnosťou.
9 - Neviete si priznať pochvalu ani ju prijať, tak isto komplimenty a dary.
10 - Podvedome sa bránite radosti z toho, že vás majú iní radi, aby ste sa náhodou nesklamali.

VYHODNOTENIE - počet bodov:

80 – 100 bodov
Máte zdravý pohľad na svoj emocionálny a duševný vzťah. Mali by ste byť schopná vniesť do partnerského vzťahu veľa lásky. Zamyslite sa len nad odpoveďami, v ktorých ste získali najmenej bodov a posnažte sa v týchto oblastiach zapracovať.

60 – 79 bodov
Váš emocionálny a duševný vzťah k sebe nie špatný, ale mohol by byť lepší, pretože si to zaslúžite! Prestaňte byť na seba tvrdá, viac si verte a menej sa kontrolujte. Ste pripravená na harmonický partnerský život, len buďte opatrná pred veľkým očakávaním, že partner Vás bude viac milovať, ako vy milujete seba samu.

40 – 59 bodov
Príliš sa sústreďujete na vonkajší svet a je načase vrátiť sa k sebe do vnútra. Trpíte hlbokou emocionálnou a duševnou prázdnotou, ktorá Vám bráni prežiť kvalitný vzťah. Pociťujete k sebe negatívny postoj a tento pocit vám ničí partnerské vzťahy. Skúste na pár mesiacov prežiť vzťahový pôst, netlačte sa do nového vzťahu! Neorganizujte si nové schôdzky, neflirtujte a nemajte žiaden sex. Miesto toho skúste spoznať seba a svoje potreby. Voľný čas venujte knihám, prechádzkam v lese, meditujte a píšte si denník. V prípade, že máte ešte partnerský vzťah , ktorý chcete udržať, robte to isté, ale snažte sa medzi sebou a partnerom vytvoriť mierny odstup. Majte na pamäti, niekoľkokrát tu už spomínanú pravdu, že dokiaľ nebudete šťastná vo svojom vnútri a sama so sebou, nikto iný vás neuspokojí.

0 – 39 bodov
P O Z O R! Ste nato veľmi zle, Váš emocionálny a duševný vzťah je na bode mrazu. Prestaňte očakávať, že niekto príde a pomôže Vám. Prestaňte sa ľutovať a obviňovať iných. Začnite si žiť svoj vlastný život, bez závislosti na druhých! Z predchádzajúcej skupiny si vytvorte systém záchrany, ktorý si zaslúžite a verte, že život bude aj pre krajší!