Sexualita v nás

Tak ako poznáme štyri živly v prírode - vzduch, voda, oheň a zem, existujú štyri základné povahy osobností; rovnako rozoznávame štyri základné rysy človeka v sexualite. 

 woman 1200x750

Ženy a muži sa vo všeobecnosti nachádzajú v priesečníku štyroch charakterových vlastností. Odlišnosti sa prejavujú v jednotlivých charakteristikách, ktoré formujú akí budeme milenci. Kvalitu milovania ovplyvňuje cítenie, vnímanie, vytrvalosť a prispôsobivosť. Podľa odborníkov, ideálni milenci sú tí, u ktorých sa vzájomné prelínajú v rovnováhe a vo vzájomnej harmónii všetky spomínaní povahové črty.

Ľudia sa delia podľa štyroch základných sexuálnych osobností. Keďže človek nie je  dokonalým tvorom, väčšia časť populácie je ovplyvňovaná rôznymi kategóriami správania. To znamená, že v nás stretajú  pozitívne aj negatívne vlastnosti, len sú rôzne rozvinuté. Podobne, ako je to u temperamentných typov, kde rozlišujeme sangvinikov, cholerikov, flegmatikov a melancholikov.

INTENZÍVNE TYPY (povahy) sú známe tým, že nevyronia slzu, ale vrieskajú, nehnevajú sa, ale sa rozčuľujú. Tieto typy prežívajú všetko veľmi intenzívne, pretože dokážu prežiť silné emócie a okolie považuje takéto správanie za „dramatické“. V sexualite rovnako prejavujú a pociťujú silné pocity, dokážu sa bez problémov vzrušiť a naplno prežiť orgazmus. Menej vášnivé povahy im nedokážu držať krok v ich žiadostivosti a takýto partner je pre nich vyčerpávajúci.

VYTRVALOSTNÉ TYPY (povahy) sú dôsledné a oddané tomu, čo práve robia. Vždy dotiahnu svoju prácu do konca, aj keď ich to neteší. V rámci intímneho života, tento typ žien sa dokáže naplno uvoľniť počas milostných hier a dosiahnuť svoje vyvrcholenie.   

CITLIVÉ TYPY (povahy) na seba vždy pritiahnu pozornosť emocionálnymi reakciami. Na rozdiel od intenzívnych pováh, im nerobí problém prejaviť napríklad plač nad citlivou témou, senzitívne reagujú na pachy, ktoré iní nevnímajú a podobne.  V sexe sú muži aj ženy nežní, vyžadujú jemné prejavy láskania, príjemnú atmosféru, ktorú sprevádzajú vône, hudba  a zároveň sa dokážu ľahko naladiť na vzrušenie ich partnera.

PRISPÔSOBIVÉ TYPY (povahy) vyhľadávajú zmenu, ktorú považujú za vzrušujúcu výzvu. Ich životná prispôsobivosť im uľahčuje aj intímny život. Milujú naplno, radi skúšajú nové veci v sexe a veľakrát aj nových partnerov. Tak ako vytrvalostné typy sú skôr ženy, muži bývajú častejšie prispôsobivé typy...

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.