Túžite po vzťahu?

Napísal Partner na úrovni 06. apríl 2014

Je načase zapracovať na kondičke! Hovorí sa „V zdravom tele zdravý duch“. A v zdravom tele sa tiež ľahšie hľadá láska! Neveríte?


Pri príležitosti Medzinárodného dňa zdravia (International Health Day), ktorý je každoročne 7. apríla, si online zoznamovacia agentúra Partner na úrovni prizvala britskú zdravotnú a nutričnú koučku Jo Grobbelaar a spolu Vám povedia to, čo ste možno netušili o vplyve Vášho zdravotného stavu, na stav Vášho milostného života. A aby ste vedeli tieto poznatky zužitkovať, pripravila pre Vás Jo Grobbelaar 8 jednoduchých tipov, ako začať žiť zdravšie – už dnes!

1. Zdravý muž = príťažlivý muž

Výskumníci z University of Abertay Dundee zistili, že existuje významné prepojenie medzi testosterónom, stresovým hormónom kortizolom a príťažlivosťou tváre. Muži, ktorí boli v štúdii označení ako príťažlivejší, mali aj silnejší imunitný systém  a vyššiu hladinu testosterónu, čo poukazuje na fakt, že  ženy sú podvedome priťahované mužmi so silnejším imunitným systémom.

2. Dámy – buďte v pohode, páni to ocenia

To či si nájdete partnera môže závisieť aj na stave Vášho emocionálneho zdravia. Stres a atraktivita totiž spolu úzko súvisia a štúdia z University of Turku vo Fínsku ukazuje, že ženy s nižšou hladinou stresového hormónu kortizolu sú označované za príťažlivejšie. Z biologického hľadiska nejde o prekvapivý výsledok, keďže stres môže mať vplyv na plodnosť. Ukazuje tiež, že mužom záleží na emocionálnej pohode ich partnerky.

3. Zdravá strava robí väčšie zázraky ako make-up

Vyvážená a zdravá strava môže Vášmu vzhľadu pomôcť efektívnejšie ako make-up. To je záver nedávnej štúdie realizovanej na University of St. Andrews. Zistila tiež, že najkrajšia farba pokožky je taká, na ktorej je poznať vplyv stravy a športu. To znamená, že naša atraktivita je formovaná tým čo jeme, a a aké zdravé je naše telo. Preto kým znova miniete pol výplaty na skrášľovacie prostriedky pamätajte, že muži viac ocenia Váš zdravý vzhľad.

4. Svalnatý mačo vs. štíhly a fit

Napriek klišé predstavám o tom, že ženy snívajú o mužných svalovcoch, v realite majú väčšie šance na úspech štíhlejší, fit muži. K tomuto zisteniu sa dopracovali na University of Pretoria, kde zistili, že ženy považujú štíhlejších mužov za príťažlivejších (12% telesného tuku je optimum), a zároveň že štíhlejší muži majú silnejší imunitný systém. Vyzerá to teda tak, že ženy si podvedome vyberajú mužov nie podľa ich mačo čŕt, ale podľa ich váhy.

5. Športom ku zdraviu – a k väčšej atraktivite

Ak sa obávate toho, že Váš partner príliš neocení pohľad na to, ako sa potíte a fučíte na rotopede, môžete si oddýchnuť. Štúdia Kristin McKinney z McKendree University totiž preukázala, že existuje súvislosť medzi zvýšenou hladinou adrenalínu spôsobenou fyzickou námahou a príťažlivosťou. Okrem toho, že tento fakt potvrdzuje dôležitosť zdravia pre atraktivitu, vysvetľuje aj to, ako sa mnohým podarilo zbaliť partnera vo fitku.

Veda teda potvrdzuje fakt, že keď má človek svoje telo rád a náležite sa oň stará, pôsobí lepšie aj na svoje okolie. A začať sa dá aj malými krokmi, už dnes! Jo Grobbelaar, nutričná a zdravotná koučka z Veľkej Británie, totiž vraví, že „zlepšiť svoj zdravotný stav a  životný štýl môže byť veľmi jednoduché. So všetkými mojimi klientmi sa snažím vytvárať taký plán, ktorý bude fungovať práve pre nich a odbúrať strach z toho, že znova zapadnú do zabehnutých koľají. Používam niekoľko krokov, ktoré môžete zaradiť do svojho každodenného života. Budete sa cítiť vynikajúco a zdvihne sa Vám sebavedomie – aj to Vám môže pomôcť stretnúť partnera snov.“

1. Prvé zlaté pravidlo znie: viac vody!
Či už je filtrovaná, alebo z fľašky, Vaše telo Vás za to bude zbožňovať. Veľká väčšina ľudí trávi celé dni dehydrovaná. Ak teda vypijete 8 pohárov vody denne, budete sa cítiť lepšie zvonku aj zvnútra.

2. Varte tak často, ako sa len dá
. Je načase zabudnúť na pohodlnosť a vrátiť sa k poctivej domácej strave. Nemusia to byť žiadne kulinárske zázraky, no navyknite si jesť domácu stravu čo najčastejšie. Taktiež aj za prípravou večere vo dvojici sa môže skrývať romatický zážitok.

3. Jedzte viac listovej zeleniny.
Napriek tomu, že nám pomáha udržať si pevné zdravie povzbudzovaním obehového a respiračného systému, patrí k tým najmenej využívaným.

4. Nebojte sa zložitých sacharidov.
Do jedálnička si pridajte celozrnné potraviny, ako napríklad celozrnnú hnedú ryžu, quinou alebo sladkú zeleninu, ako sladké zemiaky alebo mrkvu. Keď Vás prepadne popoludňajší hlad, je dobré mať tieto dobroty  poruke. Fantasticky sa hodia na stabilizáciu hladiny cukru v krvi a dodajú Vám energiu.

5. Pohrajte sa so svojimi zdrojmi proteínov.
Rôzne proteíny sú vhodné pre rôznych ľudí. Pridajte či uberte, experimentujte a zistite, kedy sa cítite najlepšie.

6. Obmedzte mliečne výrobky, cukor a nezdravé jedlo plné umelín. Uberte zo svojej dennej dávky kávy, alkoholu a tabaku.
Medzi moje zásady patrí radikálne neokresávať jedálniček hneď na prvý pokus. No o týchto položkách nediskutujem.

7. Pravidelne sa hýbte.
Pohyb totiž pomáha tráviacemu systému a dvíha hladinu hormónov štastia. Nájdite si druh športu, ktorý Vás bude baviť a vydržte pri ňom. Ak si nájdete aktivitu, ktorú budete radi zdieľať aj s partnerom, môže to byť dvojnásobná zábava.

8. Budujte si zdravý vzťah, v ktorom budete cítiť vzájomnú oporu.
A začnite od seba. Keď nájdete spôsob ako mať rád a hýčkať vlastné telo, ukážte to aj partnerovi. Vzťah, v ktorom sa partneri navzájom starajú o svoje potreby, bude o to silnejší.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.