Osudové chyby...

... v partnerskom vzťahu sú spravidla veľmi nebezpečné a ničivé, dokážu zničiť dobre fungujúci vzťah na katastrofu.

 
Milenecký či manželský vzťah je hlavne o tolerancii obidvoch partnerov. Vyskytujú sa kritické situácie, ktoré je nutné riešiť. Ak zvolíme nesprávny prístup, alebo konáme na náš úkor, vtedy môžeme hovoriť o osudových chybách.  Nikto nie je dokonalý, skúste sa zamyslieť, či vám nižšie uvedené charakteristiky  niečo nepripomínajú... 
 
PODRÁŽDENOSŤ/HAŠTERIVOSŤ
Neustále podráždenie jedného z partnerov druhého ubíja. Nedokáže sa uvoľniť, pretože je v neustálom v strehu. Takýto hašterivý partner je ako terorista, ktorý má v područí toho druhého.

UKRIVDENOSŤ
V podstate je to mentalita obete. Takýto partner neustále viní ostatných za svoje problémy. Ak ho napriek tomu ešte milujete, buďte si istá/ý, že ďalším vinníkom budete Vy! Napriek vašej snahe partnera uspokojiť a investovať do vzťahu, budete nepochopená/ý a sabotovaná/ý.

DIKTÁTOR
Poznáme to z histórie a z politiky, diktátor ovláda za každú cenu a ničí všetko, len aby mal pocit MOCI. To isté môžete očakávať aj vo vzťahu...

ZÁVISLOSŤ
Je úplne jedno o aký typ závislosti ide, vždy budete vo vašom vzťahu v trojuholníku. Závislý partner je vlastne otrokom svojej vášne, a nedokáže byť voči Vám skutočne intímny. 

INFANTILNOSŤ
Partneri s takouto „úchylkou“ sa snažia svoju zodpovednosť a rozhodnutia vždy prenechať druhému partnerovi.

SEXUÁLNE PORUCHY
Ak sa neriešia tieto problémy, vzťah väčšinou rýchlo vyhasne a následne skončí.
a) sexuálna závislosť a posadnutosť
b) nedostatok sexuálnej stálosti
c) problémy so sexuálnou výkonnosťou

EMOCIONÁLNA UZAVRETOSŤ
Človek, ktorý pokiaľ netrpí duševnou chorobou, a napriek tomu nevie hovoriť o svojich pocitoch, nebude nikdy plnohodnotným partnerom vo vzťahu.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.