Vytlačiť túto stránku

Rozčuľuje vás...

Napísal femme 26. máj 2023

... keď sa váš partner obzerá za nohami v minisukni, ktoré nie sú vaše? Nenechajte sa vyviesť z miery a zamerajte pohľad na pekného muža. Strácať dobrú náladu iba preto, že sa váš vyvolený obzrie za inými ženami, je jednoducho hlúposť...

freepik_relationship_23

Predovšetkým preto, že ide o podmienený reflex, ktorý nemá su skutočným záujmom nič spoločné. Ak by sa totiž "zrakový objekt" zrazu otočil a navrhol vášmu vyvolenému schôdzku, ten by pravdepodobne iba zakoktal a zaspätkoval.

Druhý dôvod, prečo vás nemusí vzrušovať, keď sa partner pozerá do cudzieho výstrihu, je vaša sebaúcta. Ste si predsa vedomá svojej hodnoty, poznáte svoje kvality a nepotrebujete sa znižovať na úroveň ufňukanej hlupane či nebezpečnej dračice, ktorej prekáža, keď muž používa oči. Nikto netvrdí, že pohľad partnera na neznámu krásku musí ženu potešiť, rozhodne to však nie dôvod na nevhodné poznámky, urazenosť a zlú náladu. Nedosiahnete nič a stratíte veľa - svoju príťažlivosť. Oveľa rozumnejšie je v takej situácii zamerať svoj zrak na pekného muža...

A prečo sa vlastne muži neustále otáčajú za okoloidúcimi ženami ako slnečnice za slnkom? Sú tak naprogramovaní. Vôbec nemajú v úmysle prezerané ženy osloviť a nadviazať s nimi kontakt. Genetické, testosterónové a evolučné pozadie im však okamžite otočí hlavu a zaostrí zrak, keď okolo prechádza "veľký výstrih" alebo "krátka sukňa". Daná skutočnosť je pre mužov minimálne taká výzva k pozornosti, ako horiaci sveter na vlastnom tele. Podľa pozorovania odborníkov je uvedená reakcia natoľko automatická, že väčšina mužov si vlastne ani neuvedomuje, kde a prečo sa pozerá. No nie to zábavné?

Kedy sa dostáva "zíranie" pánov do kategórie s nálepkou neakceptovateľné?

1. Ak je počet pohľadov vyšší ako dva. Venovať každú druhú minútu pohľad neznámej žene od vedľajšieho stola je neprijateľné a nemôže zostať bez následkov.
2. Ak sú objektom "nazerania" sestry, priateľky, matka alebo pubertálne dievčatká od susedov.
3. Ak pohľad na okoloidúcu ženu provokuje muža k citoslovciam, hlasnému hodnoteniu prípadne iným prejavom.

Zdroj foto: Freepik