Ženské zbrane

Vo všeobecnosti môžeme skonštatovať, že čo ženám príroda nedopriala na fyzickej sile to im na druhej strane dopriala v oblasti intuície a empatie. Na dosiahnutie svojho cieľa, ženy využívajú rôzne prostriedky už od útleho detstva. Dobrým „trenažérom“, je im nikto iný, ako vlastný otec. 

woman_gesta_face19

Nie nadarmo sa hovorí, že otcovia trpia na svoje dcéry a vo väčšine prípadov im vychádzajú v ústrety.
Využitie ženských zbraní nebýva spravidla prvoplánové, ale má svoj racionálny základ a prepracovanie. Takéto modelové správanie vnímajú od svojich matiek alebo starších sestier a neskôr, keď si ich uvedomia, tak ich využívajú, alebo odmietajú.

Typy ženských zbraní

gestá – tvár má 17 svalov k dispozícii pre mimický výraz, k vrodenej mimike patria radosť, hnev, znechutenie a smútok, dôležitý je pohľad očí, držanie tela a tón hlasu

verbálna komunikácia – schopnosť načúvať, vyvolať v partnerovi pocit dôležitosti alebo správne zvolená pochvala a lichôtka


vizuálna taktika – pôsobenie prostredníctvom vhodne zvoleného oblečenia a vône na konkrétnu situáciu


dobrá kuchyňa v kombinácii s ďalšou "zbraňou", sú zaručeným úspechom pri dosiahnutí svojho cieľa
Nezabudnite však, že staré osvedčené slzy našich starých mám a matiek, v súčasnej dobe na mužov už nezaberajú.

Aj pri využívaní týchto "zbraní“, dodržiavajte mieru únosnosti, aby celá situácia neskĺzla len na úroveň manipulácie. Musíte si uvedomiť, že dlhodobá manipulácia narúša vzájomné vzťahy, či už pracovné alebo partnerské. Ženské zbrane sa najčastejšie praktizujú pri vzájomnom zbližovaní. Odborníci na partnerské vzťahy, ale upozorňujú, že napriek emancipovanosti prílišná aktivita je skôr na škodu. Určite je nevhodné tieto schopnosti použiť pri pohovore do zamestnania, ale treba sa zamerať na prezentáciu svojich vedomostí. Týka sa to aj pracovných stretnutí, kde zastupujete hlavne spoločnosť v ktorej ste zamestnaná. Tu sa kladie dôraz na dodržiavanie etických noriem a všeobecne záväzných zvyklostí, týkajúcich sa obliekania ako aj verbálnej či neverbálnej komunikácie.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.