Vytlačiť túto stránku

Domáca pracovňa... (III.)

Napísal femme 19. máj 2008

...je pri viacerých druhoch povolaní nevyhnutnosťou... Pokiaľ o domácej pracovni ešte len uvažujete, ponúkame vám niekoľko drobných rád...

>> Móda >> Aktuálne >> Domáca pracovňa... (III.)

V prípade, že domácu pracovňu potrebujete predovšetkým na premýšľanie, písanie alebo "kancelárske práce", zrealizujte ju v najpokojnejšej časti bytu. Plná sústredenosť na vykonávanú činnosť vám umožní urobiť podstatne viac práce, ako keď budete podvedome počúvať, čo sa deje vo vedľajšej miestnosti.Pokiaľ sa vaša pracovňa musí stať súčasťou inej miestnosti, zaraďte svoju pracovnú činnosť do toho denného obdobia, kedy bude slúžiť len vám a po skončení práce odstráňte z dohľadu všetko, čo pracovnú činnosť pripomína.

Pracovný priestor tvorí pri duševnej práci väčšinou pracovný stôl so stoličkou a odkladacie priestory - všetky tieto súčasti by mali byť maximálne prehľadné, pohodlné a neprístupné malým deťom.

Keďže pracovný stôl sa zvyčajne stáva centrom domácej "kancelárie", je veľmi dôležité detailne si premyslieť jeho veľkosť, vzhľad a umiestnenie. Ak to podmienky dovoľujú, mal by stáť pri okne a ponúkať pohodlný prístup z každej strany. Vyhnite sa, ak je to len trochu možné, umiestneniu, ktoré vás bude nútiť sedieť chrbtom k dverám. Pri výbere pracovného nábytku rešpektujte svoje potreby a nesnažte sa uspokojiť so stolom na vyradenie, ktorý vám nedovoľuje uložiť si pri písaní na klávesnici predlaktia v pravom uhle (podľa odporúčaných pravidiel). Zaobstarajte si tiež podložku pod nohy.
Počítač umiestnite tak, aby ste sa mohli na obrazovku pozerať priamo a na dokumenty a knihy používajte držiaky, ktoré možno umiestniť do bezprostrednej blízkosti počítača, čo šetrí oči pred permanentným zaostrovaním na rôzne vzdialenosti.
Súčasťou pracovnej zóny, ktorá kladie vysoké nároky na zrak, musí byť aj dostatočne intenzívne, ale(!) neoslňujúce osvetlenie.

Rovnako dôležitá je pracovná stolička - mala by byť nastaviteľná, mobilná a pohodlná; prispôsobiteľná meniacim sa individuálnym potrebám. Pohodlnosť a funkčnosť pracovnej stoličky dokáže totiž podľa prieskumov ovplyvniť rýchlosť a kvalitu vykonávanej práce.

Na skladovanie a odkladanie pracovných vecí a pomôcok sú ideálne police, kontajnery, zakladače, rôznofarebné škatule, atď. Všetky často používané veci musia byť ľahko dosažiteľné z pracovnej stoličky.
Myslite na to, že každý pracovný priestor sa priam zázračne zväčší, keď je zbavený nepotrebných drobností. "Čistý" pracovný priestor však má aj psychologický efekt - dáva pocit pracovnej pohody a trvalej prehľadnosti. Napokon, nie je nič ľahšie ako "všetko milované smetie" uložiť do špeciálne vyčlenenej krabice... Veď zložité "kancelárske aranžmán" je vhodné iba do výkladu!