Vytlačiť túto stránku

Moderné ploty okolo domu

Napísal KČ 04. máj 2022

Moderným dizajnom disponuje zvárané pletivo a plotové dielce. Vďaka poplastovaniu vyzerá atraktívne aj 4-hranné pletivo. Ktoré si zvolíte?

Plastové pletivo je obľúbeným typom moderného oplotenia majiteľov rodinných domov. Dôvod je prozaický – je pevné, odolné, cenovo výhodné a aj dizajnovo zaujímavé. Nehovoriac o tom, že sa ľahko a jednoducho montuje, nevyžaduje špeciálnu starostlivosť a má dlhú životnosť.

martinec_1_22

3 tipy na moderné oplotenie rodinného domu

Pátrate po vzhľadovo atraktívnom, modernom, pevnom, odolnom a zároveň cenovo dostupnom pletive? Máme pre vás tipy na oplotenie, ktoré do bodky splnia svoj účel a skvelo dotvoria moderný vzhľad domu. Ktoré sú to?

Poplastované 4-hranné pletivo

Ak hľadáte moderne vyzerajúce a cenovo výhodné pletivo okolo domu, poplastovaným 4-hranným pletivom nič nepokazíte. Ekonomicky najvýhodnejším je pletivo Klasik PVC 6x6 cm. Oceníte ho aj vtedy, ak máte nerovný terén, pretože tento typ pletiva skvelo kopíruje nerovnosti. K dispozícii sú aj pevnejšie a odolnejšie varianty.

martinec_2_22

Zvárané pletivá v rolkách

Moderným vzhľadom sa môžu popýšiť zvárané pletivá v rolkách. Napríklad zvárané pletivo Plastirol sa hodí na oplotenie rodinných domov a záhrad. Môže poslúžiť aj ako nosný prvok pre popínavé rastliny. Zvlnené vodorovné drôty uľahčujú stekanie dažďovej vody. K modernému dizajnu pletiva Luxor 2 prispieva aj možnosť vybrať si nielen zelenú, ale i antracitovú farbu. Jeho elegancia je stvorená na využitie ako rezidenčné oplotenie.

Zvárané panely

Pletivo tvorí základ plotových dielcov, najmodernejšieho typu oplotenia. Zvárané panely sa vyznačujú vysokou pevnosťou a odolnosťou vďaka dvom variantom povrchových úprav buď v žiarovom zinku, alebo v kombinácii pozinkovania a polyesteru. Plusom je jednoduchá montáž, ktorú zvládne s trochou šikovnosti každý trochu zručný domáci majster. 

Zdroj foto: Martinec M+M