Vytlačiť túto stránku

Šikovné riešenia, ktoré využijete ak máte malú kúpeľňu

Napísal KČ 25. január 2022

Pri zariaďovaní bývania je často (okrem rozpočtu) najviac obmedzujúcim faktorom priestor. Obzvlášť, ak ide o byt. Majitelia bytov musia často „čarovať“, aby do priestoru, ktorý majú k dispozícii, vtesnali všetko potrebné.

shutterstock_bathroom_22

Ani v malej kúpeľni sa nemusíte cítiť stiesnene

Asi najviac sa tento nedostatok priestoru prejavuje v bytových kúpeľniach. Ak teda nemáte nejaký exkluzívnejší a naozaj priestranný byt. Vo väčšine prípadov však budete musieť pri rekonštrukcii kúpeľne naozaj dobre plánovať a hlavne robiť kompromisy.

Vaňa a aj sprchový kút? Tak na túto kombináciu môžete vo väčšine bytov zabudnúť, jednoducho nebudete mať na to dostatočný priestor. A to ani v prípade, že budete mať kúpeľňu spojenú aj s WC. To však neznamená, že vaša kúpeľňa musí vyzerať stiesnene.

Využite priestor šikovne

Opticky zväčšiť kúpeľňu sa dá jednoduchým spôsobom, ktorý určite poteší nejednu dámu. Je ním totižto veľké zrkadlo. Okrem toho, že vám skvelo poslúži pri úprave vášho zovňajšku, je to aj najjednoduchší spôsob, ako opticky zväčšiť kúpeľňu. A čím je kúpeľňa reálne menšia, tým lepší efekt má takéto zrkadlo.

Ale čo s úložným priestorom? Optické zväčšenie kúpeľne je síce fajn, ale ako si „opticky“ uložíte uteráky, kozmetiku a podobné veci? Úložný priestor potrebujete aj reálne. A široké kúpeľňové skrinky a poličky v malej kúpeľni neprichádzajú do úvahy.

Odpoveďou na tento problém sú vertikálne línie. Úzka vysoká skrinka, či poličky nad sebou, ponúknu dostatok úložného priestoru a nezaberú príliš veľa miesta pozdĺž stien. V tomto prípade môžu poslúžiť aj dvere. Na ne totižto môžete pripevniť háčiky, na ktoré si zavesíte župan, či práve používaný uterák.

Zdroj obrázka: Autor: abd / Shutterstock.com