Vytlačiť túto stránku

10 trikov na efektívne využitie detského púdru

Napísal Kristína Chudá 25. apríl 2022

Detský púder je oveľa viac, než si myslíte. Áno, na detskú riťku je skvelý ale na čo ešte? Pravdepodobne ste o týchto trikoch nikdy nepočuli a predsa sú také perfektné, že sa s vami musíme o ne podeliť.

shutterstock_puder

1. Pridajte na objemu riasam

Naneste prvú vrstvu riasenky a pomocou vatovej tyčinky naneste trochu púdru. Teraz pridajte ešte jednu vrstvu riasenky a vaše riasy budú vyzerať hustejšie a zvodnejšie. Budete dokonalá!

2. Rozmotajte si retiazky

Našli ste retiazku, ktorú by ste si radi opäť vzali na krk, no je poriadne zamotaná? Pridajte trochu detského púdru na uzlíky a rozotrite ich medzi prstami, aby sa uvoľnili.

3. Použite ho ako suchý šampón

Keď sa vám vlasy príšerne a stále mastia a nemáte čas na umytie, nasypte si na pokožku hlavy detský púder a jemne ho vmasírujte do pokožky hlavy. Následne si dobre rozčešte vašu korunu krásy, aby sa prášok rovnomerne rozložil na vlasy. Pri tejto metóde môžete vynechať každodenné umývanie.

4. Odstráňte mastné škvrny

Boli ste zasa trošičku drevená a pri varení vám kvaplo trocha masti na tričko? Naneste trochu prášku na obe strany oblečenia, kde máte mastnú škvrnu. Vmasírujte a nechajte pôsobiť 60 minút, aby prášok dobre absorboval masť či olej. Operte a nechajte uschnúť. Aha a žiaden fľak!

5. Odstráňte piesok z nôh alebo z topánok

Ak sa vám na nohy lepí piesok, máme radu. Nasypte si na nohy trochu prášku, ktorý odstráni vlhkosť z pokožky a piesok sa nebude lepiť.

6. Osviežte si spánok 

Tento trik funguje skvele na horúce noci. Pre svieži a upokojujúci efekt nasypte na obliečky trochu prášku. Navyše bonus príjemnej vône vám umožní lepší spánok.

7. Aby vaše kožené kúsky v skrini opäť žiarili

Ak chcete, aby vaše štýlové kožené bundy vyzerali skvele, nasypte na ne trochu prášku a potom pretrite tkaninou z mikrovlákna.

8. Skrášlite srsť vášmu domácemu maznáčikovi

Detský púder môžete použiť aj ako suchý šampón pre vášho domáceho maznáčika. Nasypte trochu púdru priamo na srsť a potom jemne vmasírujte. Zabezpečte však, aby sa ňufáčikom a očami nedotkol púdrovej srsti.

9. Depilácia

Pred depiláciou voskom si naneste na pokožku detský púder. Zabezpečí, aby sa vosk neprilepil na pokožku príliš tesne a proces bol menej bolestivý. Zanechá vašu pokožku hladkú a lesklú.

10. Neutralizujte zápach moču vaši domácich zvieratiek

Detský púder možno efektívne použiť aj na odstránenie pachov domácich zvierat z nábytku alebo kobercov. Na vlhké miesto nasypte prášok a potom ho dôkladne utrite, aby ste sa zbavili zápachu.

Zdroj foto: Shutterstock


https://slamxhype.com/baby-powder-hacks/