Luxusné postele: Kľúč k dokonalému usporiadaniu každej spálne

Pri zariaďovaní spálne je najdôležitejší jeden ústredný bod, ktorým je posteľ. Doplnok, v ktorom prežijeme 1/3 svojho života a ktorý sa počas nočného odpočinku stará o naše pokojné sny, doplnenie chýbajúcich hladín energie a dobré zdravie tela.

shutterstock_1_bed_1022

Zdroj obrázku: Beyond Time/Shutterstock.com

To všetko je však možné za podmienok, ak do výberu tohto nábytku investujete nielen peniaze, ale aj čas a energiu. Aby to pre vás nebola žiadna strastiplná cesta, máme pre vás niekoľko inšpiratívnych nápadov a rád, ako celý proces zvládnuť. Tak sa pokojne usaďte a inšpirujte príjemným čítaním.

Poriadne zvážte veľkosť postele

Napriek tomu, že vám to zaberie viac času a nebude možno vždy príjemné, venovať pozornosť veľkosti postele sa vyplatí. Táto snaha sa nakoniec odzrkadlí na pohodlnom a kvalitnom spánku počas niekoľkých rokov.

Ako začať? Veľkosť postele, ktorú si vyberiete, by mala dobre zodpovedať nielen rozmerom vašej postavy, ale aj miestnosti. Ak je posteľ príliš veľká a priestor malý, pocit stiesnenosti vám nedá dobre spávať. Naopak, príliš malá posteľ vo veľkej izbe ohrozuje nielen vaše pohodlie, ale aj vnímanie priestoru pre navodenie pokojnej a útulnej atmosféry.

Dobre si všetko premerajte a vyberte si najlepšie luxusné postele s ohľadom na priestorové možnosti, ale aj výšku a hmotnosť vašej postavy.

Pohrajte sa s umiestnením

Okrem správneho dimenzovania môže rozhodovať o kvalite vášho spánku aj to, kde posteľ v izbe umiestnite. Venujú sa tomu aj mnohé filozofie východných krajín. Napríklad podľa Feng šuej by ste mali posteľ umiestňovať vždy uhlopriečne k dverám. Nohy, a teda koniec postele, by nikdy nemali byť v jednej línii s dverami. A keď už ide o dvere, od tých hlavných vstupných, by mala byť spálňa čo najďalej.

Veľmi často sú v spálni zrkadlá, ktoré nie sú úplné tabu, len ich netreba umiestňovať oproti nohám, teda tak, aby ste sa v nich videli. 

Moderné architektonické riešenia nehnuteľností však na tieto veci dnes moc nemyslia, preto je dodržiavanie konkrétnych nepísaných pravidiel často náročné. Základom je umiestniť posteľ tak, by ste sa cítili pohodlne, takže umiestnenie je čisto na vás, no oplatí sa zohľadniť určité faktory.

Posteli a pohodlnému pohybu v jej okolí by nemali prekážať dvere, okná, ale ani hluk  a silné svetlo nočných lámp z ulice. Nájdite si teda také usporiadanie, ktoré je čo je najprirodzenejšie a symetrické. Vždy sa dá predsa posteľ a k nej vhodne zvolený rustikálny nábytok premiestniť.

Nepodceňujte čelo postele

Jedno z dôležitých vecí správneho usporiadania postele je, aby sa za ňou nenachádzalo okno. Oveľa lepšou alternatívou je čelo postele. Aby ste si vytvorili pohodlnú a zároveň luxusnú spálňu, nezabudnite teda aj na čelo postele. Záhlavie postele má praktické každodenné využitie, napríklad ochranu steny. Čelá postele, okrem pocitu ochrany a istoty, dodajú tiež miestnosti celkový dekor a zároveň zabránia tomu, aby stena nevyzerala príliš holá.

shutterstock_2_bed_1022

Zdroj obrázku: DedOK Studio/Shutterstock.com

Skvelým a dôležitým doplnkom postele je kvalitná bielizeň

Keď už máte posteľ pripravenú, je čas rozhodnúť sa pre posteľnú bielizeň. Držanie sa neutrálnych odtieňov je vo všeobecnosti dobrým orientačným pravidlom. V jednoduchosti je predsa krása, no  nezanedbávajte ani možnosť pridávania vrstiev, ktoré sú nielen o kráse, ale aj o kvalitnej podpore a pohodlí tela počas spánku.

Pomôžte si s vankúšmi

Okrem štandardného účelu sú vankúše skvelým dekoratívnym prvkom. Umožňujú vám k dizajnu miestnosti pridať niečo navyše a bez veľkých zásahov. Pri výbere látky a kvality dbajte nielen na dizajn, ale aj vašu pleť, ktorá môže s niektorými materiálmi viac či menej bojovať.

Uvidíte, že s týmito krokmi si zariadite pohodlnú a krásnu spálňu bez nervov a stresu.

 

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.