Vytlačiť túto stránku

Aké náradie by mala mať v domácnosti každá žena?

Napísal KČ 13. apríl 2022

V každej domácnosti sa sem tam vyskytne nejaká porucha. Stereotyp hovorí, že žena, ktorá býva sama, si na opravu zavolá nejakého chlapa. Ale vy predsa nepotrebujete chlapa na maličkosti, no nie?

shutterstock_13422

Kombinačky majú skutočne kombinované využitie

Typickými zákazníkmi predajní s náradím Ryobi a inými značkami sú muži. Ženy pri kupovaní „povinnej výbavy“ do domácnosti na náradie myslia predsa len menej. Potom často nastanú situácie, že by si aj vedeli nejaký problém vyriešiť samé, len na to nemajú správne vybavenie.

Aké základné náradie by vám teda doma nemalo chýbať? Keďže tie z vás, ktoré bývajú v byte, nemajú toľko úložného priestoru na náradie, pokúsili sme sa do tohto článku zaradiť len základné náradie, s ktorým si však budete vedieť opraviť minimálne jednoduchšie poruchy.

Prvé na zozname sú kombinované kliešte. Takzvané kombinačky sú univerzálnym pomocníkom v každej domácnosti. Pri kúpe si ich skúste chytiť do ruky, aby ste zistila, či majú ergonomický tvar a či sa vám s nimi bude ľahko manipulovať.

Skrutkovače, kľúče a aj kladivo

 Ďalším náradím, ktoré v domácnosti rozhodne nájde využitie, sú skrutkovače. Skrutky sú v každej domácnosti takmer všade a keď sa povolia, prstami ich nedotiahnete. Keďže skrutky sa odlišujú aj veľkosťou, budete potrebovať aj viacero skrutkovačov rôznych veľkostí. A to sme ešte nespomenuli aj rôzne druhy skrutiek, na ktoré budete potrebovať buď krížový, či plochý skrutkovač, prípadne takzvaný imbusový kľúč.

Riešením, ktoré šetrí priestor, môže byť univerzálny skrutkovač, na ktorom sa dajú meniť hroty. Skvelou alternatívou, ktorá zjednoduší prácu, sú kvalitné aku skrutkovače, s ktorými sa nemusíte obávať, že by ste nejakú skrutku nedotiahla poriadne.

Žiadna domácnosť sa nezaobíde ani bez sady montážnych kľúčov. A zabudnúť nesmieme ani na kladivo. Najbežnejším druhom, ktorý v domácnosti využijete, je zámočnícke kladivo. Pri práci s akýmkoľvek kladivom však dávajte pozor na prsty!

Zdroj obrázka: Autor: Olena Zaskochenko / Shutterstock.com