Ako vybrať vhodné závesy do interiéru?

Závesy chránia náš interiér pred silným slnkom a pritom skrášľujú celú miestnosť, keďže dokážu vytvoriť príjemnú atmosféru. Ak chcete docieliť útulný a harmonický interiér, tak by ste mali myslieť na vhodné textílie, ktoré sa postarajú o dokonalé závesy.

shutterstock_spalna_921

Prečo je dôležité vedieť ich účel

Závesy na okno vyberajte podľa interiérového štýlu a zariadenia danej miestnosti. V spálni oceníte závesy, ktoré sa postarajú o tmu a nerušený spánok. Priesvitné závesy nie sú vhodné, keďže nedokážu plniť temniacu funkciu. Zohľadnite tiež veľkosť okna a jeho samotné umiestnenie. V prípade, že vyberáte závesy do kuchyne, tak sa môžete viac sústrediť na ich dekoračný účel.

Výroba vlastných závesov

Ak uvažujete nad tým, že by ste si závesy mohli nechať vyrobiť, tak si dajte pozor na výber kvalitnej látky (metráž). Vhodné sú hlavne bavlnené látky, ktoré sú príjemné a ľahké na dotyk. Bavlna je vysokokvalitná, takže sa nemusíte báť rýchleho opotrebovania. Do úvahy vezmite hustotu samotnej látky.  Vďaka tomu máte veľa možností, ako si môžete jednoducho prispôsobiť dizajn závesov.

Pri výbere zariadenia do svojho interiéru často zabúdame na dôležité doplnky, ktoré majú okrem estetickej funkcie aj tú účelovú. Do spálne neumiestňujte priehľadné závesy, ktoré sú navyše z ťažkých tkanín. Závesy na okno vyberajte podľa štýlu izby, ak ide o miestnosť, ktorú chcete využívať na odpočinok, tak ideálnou voľbou sú nepriehľadné závesy. Pre komfortný spánok je dôležitá aj zvuková izolácia, ktorá vás chráni pred rôznymi hlukmi z okolia.

Závesy sú klasikou, ktorá by nemala chýbať v žiadnom modernom interiéri, keďže sa nestarajú len o dekoračnú funkciu. Vďaka ním sa budete cítiť bezpečne, pretože chránia interiér pred slnkom. Pri ich výbere zvážte miestnosť, do ktorej ich vyberáte. Taktiež sa zamyslite nad tým či hľadáte klasické jemné závesy, alebo preferujete viac priesvitné závesy.

Zdroj obrázka: Branko Devic / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.