Prehozy na postele a koberce ako dizajnové kúsky do interiéru

Stáva sa vám pravidelne, že sa pristihnete u seba v posteli v oblečení, v ktorom ste boli celý deň v práci, alebo si z postele či z gauča vychutnávate poobednú kávu s jedlom a ani neviete ako a fľak je na svete?

A to nielen vedľa vás, ale aj na zemi. Vyhnite sa týmto nepríjemnostiam raz a navždy. Praktickým a efektívnym riešením, ktoré je také jednoduché, sú prehozy na posteľ, ktoré len dáte cez posteľ a ochránite obliečky i paplón pred nečistotami aj neustálym padajúcim prachom.

Už žiadne škvrny

Posteľné prehozy však nemusia slúžiť len ako praktická vec v spálni či detskej izbe, ale výberom vhodného a nápaditého dizajnu nimi dodáte interiéru poriadny šmrnc. Pri prehozoch nemusíte ostať len na posteliach, ale môžete si ich zadovážiť aj na sedačky alebo kreslá v obývačke. Aj tie si zaslúžia ochranu pred prachom či iným poškodením. Keď sa vám náhodou vyleje na pohovku káva alebo červené víno, prehoz oceníte nadovšetko. Ten jednoducho vyčistíte a dáte do práčky. Horšie by bol priamy kontakt s povrchom gauča, ktorý nečistôt len tak nezbavíte. Nechcete mať predsa viditeľné škvrny ako nevytúženú pamiatku.

Prehozy na postele či sedačky vám predlžujú životnosť povrchov, paplónov či matracov. V dnešnej ponuke nechýbajú minimalistické vzory, 3D motívy či krásne jednofarebné prehozy, ktoré už na prvý pohľad dýchajú luxusom. Vyberajte také, čo vám rozžiaria deň a izbu dotvoria svojím dizajnom.

shutterstock_postel0421

Zdroj obrázka: Pamela Au / Shutterstock.com

Teplo pre vaše nohy

Pamätáte si ešte tie časy, keď boli koberce súčasťou každej domácnosti a pokrývali takmer sto percent podlahy? Vysávanie tak bolo nevyhnutné minimálne jedenkrát do týždňa, pravidelne sa museli tieto koberce hĺbkovo tepovať a zákonitosťou bolo, že jedlo vám vždy spadlo na to najsvetlejšie miesto na ňom. Dnes sú koberce skôr dizajnovou záležitosťou, ktoré vyberáme v omnoho menších rozmeroch.

Výhodou menších kobercov je to, že sa vám niektoré z nich môžu pokojne vojsť doma do práčky, prípadne ich zbalíte a odnesiete do čistiarne a v priebehu pár dní máte koberec čistý a ako nový naspäť doma. Už žiadne tepovanie!

Menší teplý koberec sa hodí napríklad k posteli tam, kde pokladáte nohy pri vstávaní, aby vaše chodidlá neprišli hneď po zobudení do kontaktu so studenou podlahou, ale aby ste ich položili na príjemný povrch. Rovnako tak sú koberce skvelé v kúpeľni. Je dobrý pocit, keď vyjdete z teplej sprchy a stúpite na teplú

shutterstock_spalna21

Zdroj obrázka: Aquarius Studio / Shutterstock.com

Detské hry a farby v domácnosti

Koberce sú nepostrádateľnou pomôckou najmä v detských izbách, keďže malé deti často trávia väčšinu času na zemi, kde sa hrajú. Jednak im bude na koberci teplejšie, ako keby mali byť na chladnej podlahe, a na druhej strane sa im na koberci nešmýka, čím môžu skvalitniť hru. Malé batoľatá sa na koberci aj lepšie naučia prvým pohybom, ako je štvornožkovanie, pretože budú mať pod sebou neklzký povrch.

Pri zariaďovaní interiéru môžete využiť koberec aj ako doplnok napríklad pod konferenčný stolík. Nebojte sa siahnuť po zaujímavých farbách, ktoré izbu rozžiaria. Pri tmavej sedačke sa bude krásne vynímať oranžový koberec, ku svetlému gauču zase pekne sadne tmavohnedý koberec. Kombinácií je nekonečno, tak objavte tú svoju.

Na prehozoch na postele a na menších kobercoch je ideálne to, že nemusíte mať z každého len jeden kus, ale môžete si zadovážiť pár a pravidelne ich striedať. Urobíte tak dobre z hygienického hľadiska, ale zároveň aj úplne zmeníte štýl interiéru danej izby. Dostatok úložného priestoru vám poskytnú šatníkové skrine, kde máte policový priestor určený presne na extra veci, ktoré si doma striedate.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.