Travertín v modernom interiéri, ale aj v modernom exteriéri

Trendy v bývaní sa menia. Kým v posledných rokoch sa u nás udomácnil predovšetkým minimalistický škandinávsky štýl, do popredia sa dostáva aj industriálny štýl. Každý si nájde svoj vlastný štýl, ktorý mu vyhovuje, v ktorom si vie predstaviť mať zariadenú svoju domácnosť.

shutterstock_travertin

Medzi moderné a zároveň nadčasové prvky patrí travertín. Tento prírodný materiál nájde svoje využitie v modernom interiéri, ale aj v modernom exteriéri.

Travertín v interiéri

V modernom interiéri môžete tento materiál využiť ako obklad na steny, či ako dlažbu. Kým travertínový obklad na steny vynikne pekne v predsieni, v obývačke, či ako obloženie krbov, interiérová dlažba z tohto materiálu vynikne prakticky všade. Krásne ale ukáže predovšetkým v predsieni, ale aj v kuchyni. Pri travertíne môžete počítať s nadčasovým dizajnom. Jedná sa o prírodný materiál, ktorý je originálny, jedinečný, čiže každá domácnosť bude mať originálnu dlažbu a originálny obklad stien.

Poteší vás aj vynikajúca životnosť travertínovej podlahy – je prakticky neobmedzená. Ak je dlažba správne ošetrená a položená, nemôže jej nič konkurovať. Oceníte aj to, že nevsakuje tekutiny, preto je vhodná trebárs do kúpeľne, či kuchyne. Nešmýka sa na nej a má vynikajúce fyzikálne vlastnosti. Ak chcete moderný interiér skrášliť, odporúčame vám modernú interiérovú dlažbu z prírodného kameňa travertín.

Travertín v exteriéri

Ak si travertín chcete zakomponovať aj do exteriéru, máte na výber z exteriérovej dlažby z tohto materiálu a dokonca máte možnosť dať si z neho vyrobiť aj odolný bazénový lem z travertínu. Doprajte si luxus v podobe takéhoto na mieru robeného bazénového lemu z travertínu. Tým, že má travertín zaoblené hrany, je na výrobu bazénového lemu vhodný.

Zdroj obrázka: Autor: ESB Professional / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.