Hygge atmosféra u vás doma

Pochmúrne počas za oknami, únava a minimum pohybu sú negatíva jesene. Aj keď jesenné počasie môže byť slnečné a teplé, môže byť aj daždivé, pochmúrne, zamračené. Práve počas jesene, kedy je slnečného žiarenia pomenej, máme chuť zababušiť sa a vychutnávať si domácu pohodu.

shutterstock_hygge

Škandinávsky štýl a hygge štýl sú to, čo si snaží vytvoriť väčšina z nás. Čo musíte urobiť a zabezpečiť, aby ste si vychutnávali hygge atmosféru u vás doma?

Teplé deky

Ak si chcete vychutnávať hygge atmosféru u vás doma, potrebujete k tomu teplé deky. Teplé fleecové deky, či deky z vlny, hrubej priadze by mali byť súčasťou nielen obývačky, ale aj spálne. Navyše deky z hrubej priadze v sivej, či v béžovej farbe môžu slúžiť aj ako prehoz na posteli. Počas vychutnávania si hygge atmosféry sa nimi môžete prikryť.

Deky odporúčame vyberať v neutrálnych svetlých farbách. Svetlé neutrálne farby totiž charakterizujú škandinávsky, minimalistický štýl. Teplé huňaté deky vám nesmú chýbať pri popíjaní teplého čaju, čítaní knihy, či pozeraní obľúbeného filmu, či seriálu. Ak sa obávate, že by vám tieto deky zavadzali, kúpte si pletený úložný box, ktorý umiestnite na podlahy v jednotlivých miestnostiach.

Dekoračné vankúše, veľa dekoračných vankúšov

Aby ste si mohli vychutnávať hygge atmosféru, potrebujete okrem deky aj dekoračné vankúše, veľa dekoračných vankúšov. Môžete ich dávať na postele, sedačky, ale aj leňošky, či húpacie kreslá. Opäť odporúčame dekoračné vankúše v neutrálnych svetlých farbách. Do výraznejších farieb neodporúčame ísť. Môžu totiž narúšať atmosféru a skomplikovať vám relaxovanie počas jesenných sychravých dní.

Kombinácia svetlých stien, štýlových laminátových podláh, svetlého nábytku a množstvu svetlých textilných dekorácií pomáha vytvárať hygge atmosféru. Hygge atmosféru u vás doma okrem teplých diek a dekoračných vankúšov navodia aj vonné sviečky. Odporúčame kupovať bio vonné sviečky.

Zdroj obrázka: Autor: Alena Ozerova / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.