Praktické rady, ako si zariadiť spálňu a vybrať vhodné doplnky do spálne

Spálňa je miestnosť, ktorá primárne slúži na oddych a spánok. V malých bytoch však spálňa býva zároveň aj knižnicou, šatníkom, či mini kanceláriou. Ak plánujete nanovo zariaďovať spálňu, ponúkame vám praktické rady, ako si zariadiť spálňu a vybrať vhodné doplnky do spálne.

shutterstock_spalna1020

Výber manželskej postele

Pri zariaďovaní spálne by ste mali ako prvú umiestňovať posteľ. Čo sa týka výberu manželskej postele, odporúčame uprednostňovať masívne drevené postele. Je to síce väčšia investícia v porovnaní s čalúnenými posteľami, či lacnými posteľami z drevotriesky, avšak môžete počítať s podstatne dlhšou životnosťou ako pri ostatných posteliach.

Ak si zariaďujete spálňu nanovo, posteľ umiestňujte ako prvú. Na základe jej umiestnenia a rozmerov potom vyberajte nábytok. Vo všeobecnosti odporúčame skôr väčší rozmer manželskej postele – rozmer 180x200 cm. Materiálu dreva/jeho moreniu prispôsobujte aj nábytok do spálne, čiže hlavne šatníkové skrine a komody.

Posteľ, jej čelo, nedávajte úplne ku stene. Nechajte tam voľný priestor aj kvôli upratovaniu. Ak máte práve na tejto stene elektrické zásuvky, priestor by ste tam mali nechávať aj kvôli nim.

Nábytok do spálne

Okrem manželskej postele by mali byť v spálni aj skrine, do ktorých si odložíte oblečenie. Nábytok do spálne by mal byť farebne totožný s farbou postele, s farbou konštrukcie.

V šatníkových skriniach by nemali chýbať ani výsuvné vešiaky. Tie vám zjednodušia prístup k jednotlivým kúskom oblečenia a zároveň tak budete mať prehľad v tom, kde sa ktoré oblečenie nachádza.

Odporúčame vám dávať si vyrobiť vstavané skrine na mieru. Takto budete mať kvalitné šatníkové skrine, ktoré opticky nezmenšia priestor a poskytnú vám dostatok úložného priestoru.

Na spodné prádlo, pyžamá a ponožky odporúčame kúpiť si komody, ktoré budú materiálovo a farbou ladiť k šatníkovým skriniam. Šatníkové skrine umiestňujte k nohám, komody zase po strane.

Zdroj obrázka: Autor:  Photographee.eu / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.