Pomôžeme vám s výberom modernej a pohodlnej sedačky

Veľmi dôležitá súčasť obývačky, ktorá ale býva najviac opotrebovaná. Po rokoch používania je nutné ju vymeniť a práve výber novej môže byť pre niekoho náročný, komplikovaný. Ak vám pomaly dosluhuje vaša sedačka, pomôžeme vám s výberom modernej a zároveň pohodlnej sedačky. 

sofa_0620

Pomocou týchto rád sa vám podarí vybrať kvalitnú sedačku:

Maximálny možný rozmer 

Pri výbere modernej a pohodlnej sedačky je potrebné zohľadňovať predovšetkým veľkosť. Ak v obývačke ešte stále máte sedačku, potom je potrebné zmerať si ju a následne zmerať aj priestor, kde  je sedačka umiestnená a kde plánujete sedačku umiestniť.

Ak pri výbere novej sedačky plánujete nanovo usporiadať nábytok, potom je potrebné pomerať si nielen nábytok, ktorý v miestnosti ostáva, ale treba vedieť aj rozmery miestnosti. Takto si lepšie vyberiete veľkostne vyhovujúcu sedačku. Ak ste sa rozhodli objednať nové rohové sedacie súpravy z Bratislavy, z konkrétnej predajne, určite by vás nepotešilo, keby ste po privezení zistili, že sa vám do obývačky jednoducho nezmestia.

Poťahová látka

Okrem rozmerov je veľmi dôležité vedieť, či poťahový materiál je dostatočne odolný. Potrhaný a vyšúchaný poťahový materiál na ešte stále pomerne novej sedačke by nikoho nepotešil a sedačku by ste tak museli preplácať.

Kvalitu poťahovej látky zistíte aj podľa uvedených hodnôt metódy Martindale. Tá meria oteruvzdornosť materiálu. Zistíte tak, či je poťahová látka oteruvzdorná.

Odporúčame vám uprednostňovať kúpu slovenských sedačiek. Moderné slovenské sedačky majú pevný, kvalitný poťahový materiál a samozrejme aj pevnú konštrukciu, ktorá je pri výbere sedačky taktiež dôležitá.

Čo sa týka farby poťahovej látky, uprednostňujte farebne neutrálne farby. Ak ale máte rady farby a chcete farebnú sedačku, výber prispôsobujte farbe stien. Pokojne si môžete dovoliť kúpiť si bordovú sedačku, ak máte stenu za obývacou stenou namaľovanú na bordovo.

Zdroj obrázka:

Autor: Followtheflow  / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.